2015 DAKAR RALLİSİ’NDEN ÇILGIN FOTOĞRAFLAR

2015 Dakar Rallisi geçtiğimiz haftasonu 13 gün ve Şili, Arjantin ve Brezilya’da aşılan 9000 kilometreden sonra sona erdi. İlk kez 1978 yılında yapılan Paris-Dakar Rallisi, Paris’ten Senegal’in başkenti Dakar’a kadar süren, Avrupa ve Afrika kıtasının aşıldığı bir organizasyondu. Moritanya’daki tehditler ve güvenlik sorunları sebebiyle 2008 yılında iptal edilen yarış, 2009 yılında Güney Amerika’ya taşınmıştı. Bu yıldan beri de orada devam etmekte. 

Organizasyon geleneksel ralli yarışlarından farklı olarak dayanıklılığa dayalı bir yarış organizasyonu. Yarışlarda 4 büyük rekabet grubu var bu gruplar sert arazi ve zorlu yol koşullarında mücadele veriyorlar. Geçtiğimiz yılların kazananları büyük otomotiv firmalarıydı: BMW’nin Mini All4’u ototmobil klasmanında,  KTM 450 Rally motorsiklette, Kamaz kamyonlarda ve Yamaha da quad klasmanında.

Yarışın özel tarafı ise muazzam bir alan ve mesafe içinde geçmesi. Fotoğraflardan da görebileceğiniz üzere yarışçılar birçok zaman sonsuzluğun ortasında tek başlarına gibiler. Tabi bu ekstra tehlikeli ortam,  organizasyonda trajik durumlara da sebebiyet verebiliyor. Daha önce de birçok kaza ve ölüm yaşanan rallide bu senede Polonyalı Michal Hernik yarışın üçüncü etabında ölü bulundu.

Fotoğraflara göz atmanızı tavsiye ederiz.

1

BENZER YAZILAR