2016 DİYET TRENDLERİ

Florida-Avocado-Smoothie

Detoks ve Juicing

Ne öneriyor?

Bir nevi vegan diyetin alt başlığı gibi görülen bu diyetler, şok diyetlerin diğer bir versiyonu olarak da görülebilir. Bu diyetlere göre, çevresel faktörlerden ve yediklerinden birçok toksin alıyorsun ve bunları vücudundan uzaklaştırmak için detoks diyeti uygulamalısın. Çoğu kişi kilo problemi olmamasına rağmen, bu diyetleri fiziksel ve ruhsal olarak arınmak için tercih ediyor. Çünkü her şehirli insanın mutlaka detoks yapması gerekiyor.

Neye dikkat etmelisin?

Evet, hepimiz detoks yapmalıyız ama bunun için yapmamız gereken tek şey, detoks kabiliyeti yüksek olan organlarımıza güvenip, onları destekleyici beslenme tarzını her gün sürdürmek. Bu, 3-5 gün boyunca sebze ve meyve suyu içerek beslenme anlamına gelmiyor. Özellikle kan sulandırıcı ilaç kullananların, şeker problemi olanların bu tarz önerilerden kesinlikle uzak durması gerekiyor. Eğer gün içerisinde sebze ve meyveyi yeterli miktarda tüketmiyorsan, bu tür karışım içeceklere günlük beslenmende, günün herhangi bir saatinde ara öğün olarak yer verebilirsin. Ana öğün olarak tercih etmemende fayda var. Çünkü beynin, doyduğunu algılaması için çiğnemek en önemli aktivite; çiğnemeden tükettiğin gıdalar ile beynini kandıramazsın. Ve aç bir beyin, aç bir mideden daha tehlikelidir.

Diğer taraftan bu diyetler oldukça düşük kalorili. Enerji kısıtlamasının özellikle beynin ön bölgesindeki bazı kimyasalları değiştirdiği biliniyor. Bu değişiklikler ise iştahını uyararak metabolizma hızını ve enerji tüketimini yavaşlatıyor. Araştırmalara göre 3 hafta boyunca günlük 1200 kalori altında beslenmek, stres hormonu kotizolün seviyesini artırıyor. Bireylerin üçüncü haftadan sonra kilo kaybı yavaşlıyor ve devamında duruyor.

Sonuç:

Gerçek detoks; yeterli, güvenilir ve ulaşılabilir gıdalarla vücudu beslemektir. Günler boyunca sıvı alarak  beslenmek, daha kontrolsüz iştah atakları ile karşılaşmana neden olur. Detoks için sana önerilerim: İyi beslenmeyi öğren, yeterli miktarda kalori al, asla aç kalma, düzenli egzersiz yap, kaliteli nefes almayı öğren, iyi uyu, pozitif düşün ve tüm bunları her yerde yap.

BENZER YAZILAR