ONLİNE FLÖRTÜN GİZLİ SIRLARI

İnternetteki arkadaşlık siteleri bencil, tuhaf, hep daha iyisinin olduğuna inanan erkeklerle dolu. Görünen o ki, bir şekilde stratejiye ihtiyacın var. Aradığı aşkı internette bulmayı başaran bu beş kadının hikâyesi sana yardımcı olabilir.

01

Online flört, artık çiftlerin tanışmak için kullandığı ‘ikinci’ en yaygın yöntem. Bekârların yaklaşık yüzde 30-40’ı, aşkı bulmak için telefon uygulamalarından internet sitelerine kadar, ortalama 1.500 servisi deniyor. Eğer bekârsan ve artık olmak istemiyorsan, dijital flört kulağına biraz aptalca geliyor olabilir. Ancak bütün zamanını amaçsızca tıklayarak geçirmemek veya ardına bakmadan kaçmak istediğin randevulara çıkmamak için tek ihtiyacın olan iyi bir plan.

Eşini internetten arayan ve sonucunda başarılı olan bu beş girişken kadın, kendi deneyimlerini paylaşmaya gönüllü oldu. Güzel bir ilişkiye adım atmak için onların başarısı ispatlanmış stratejilerini uygulayabilirsin. İçlerinden biri senin de aradığın kişiyi bulmanı sağlayabilir. (Ve tabii online flört profilini iyi bir sebep için kapatmana da neden olabilir!)

02

“Biz mi? Arkadaşlar vasıtasıyla tanıştık!”

Aşkı online bulduğun gerçeğini söylemeli mi, saklamalı mısın? Tamer’le tanışmadan önce, Leyla online flörtleri hakkında insanlarla konuşmaktan çekiniyormuş. Ama aşkı bulduktan sonra fikri değişmiş. Hatta çevresindeki bekâr arkadaşlarını da aynı siteye üye olmaya ikna ettiğini söylüyor: “Eğer internette tanışmasaydık, başka hiçbir yolla tanışabileceğimizi zannetmiyorum.” Selin’in durumunda ise, erkek arkadaşı barda tanıştıklarını söylemeyi tercih etse de, Selin yakın çevresine gerçeği anlatmaktan mutluluk duyduğunu söylüyor: “İlişkiler anlaşmakla ilgilidir, değil mi?” Amerikan Bilişsel Terapi Enstitüsü’nden Klinik Psikolog Jenny Taitz’e göre, tanışma hikâyeni gizlemen normal. Sonuçta bu beyaz bir yalan. Ama “İnsanlar utanç duygusunu yenebilse harika olurdu” diye de ekliyor: “İnsanlar aslında çekici olmadığı gibi bir algı yaratmaktan korkuyor. Ancak ne kadar çekici veya karizmatik olursan ol, internette tanıştığın kadar fazla insanla gerçek hayatta tanışman mümkün değil.”

 

 

BENZER YAZILAR