TRICEPS KASLARINI GÜÇLENDİR!

Bu hareketlerle en önemli kaslarını çalıştırabilirsin. Özellikle de kollarını!

Triceps kaslarının bicep kaslarından daha fazla yer kapladığı bir gerçek. Ama yine de spor salonunda ihmal ediliyor.  Onları çalıştırmaya başlamadan evvel iyice incelemende fayda var. Orta, uzunve yanal başlardan oluşan triceps kasını gözünün önünde canlandırmalısın.

Bu üçlü dirseğin kırılması için beraber çalışır. Bu kası çalıştırmanın en iyi yolu üç başlığı birbirinden ayrı şekilde hareket ettirmek. Fitness uzmanı Holly Rigsby, şınav ve bench press gibi egzersizlerin büyük kas gruplarını çalıştırdığını ama triceps kaslarını ihmal ettiğini vurguluyor.

Bu egzersizler triceps kasının her bir bölümünü iyice yorana kadar çalıştırıyor. Bu programı haftada iki kez uygularsan, bir ay içinde oldukça seksi kollara kavuşacaksın.

02

Elbows-Out Extension
Yanal başı çalıştırıyor

Eğimli bir egzersiz bankını 45 derece eğimli olarak ayarlayıp her iki eline 5 kilogramlık bir çift dambıl alarak bankın üzerine otur. Dirseklerini iki yana açıp dambılları göğsünün üzerinde hizalandır, dambılların iki ucu birbirine değerek V şeklini oluşturmalı. Dambılları yukarı doğru kaldır. 10-12 tekrarlı üç set yap. Setler arası yarım dakika dinlenebilirsin.

BENZER YAZILAR