Meyve Sebze Suları

Daha az önce meyve ve sebze sularından kaçınmanızı söylememiş miydik? Kısmen yalan söyledik.

Yiyecekleri blenderdan geçirerek karıştırdığınızda ya da suyunu çıkardığınızda, gerçekten de her şeyi sindirim sisteminizde daha da kolaylaştırırsınız, bu da yemeklerin midenizden daha hızlı boşalmasını sağlar.

Meyve ya da sebzeleri blenderdan geçirme veya onların suyunu çıkarma, yiyeceklerin önceden öğütülmesine yardımcı olur, böylece vücudunuzun sindirim sırasında çok fazla çalışması gerekmez. Bu, nefes almaya, hareket etmeye ve kaslarınızın kasılmasına adayabileceğiniz değerli enerjiyi geri kazandırır. Hücre duvarı parçalanır ve besin değerleri hızlıca salınır (özellikle de kıvırcık lahana gibi yeşilliklerde ya da pancar ve havuç gibi koyu renkli kök sebzelerde).

Bu stratejileri kullanırken, temelde dişlerinizle yapabileceğinizden çok daha ayrıntılı bir şekilde yemeğinizi “çiğniyorsunuz”. Normalde size sindirim sorunu verebilecek birkaç havuç ya da büyük bir ıspanak salatası gibi çoğu yiyeceği de blenderdan geçtiğinde ya da suyu sıkıldığında rahatlıkla öğütebilirsiniz.

En iyi blender ya da sıkma verimliliği için ufak blenderlarla uğraşmayın. Yüksek hızlı, kaliteli bir blender ve meyve sebze sıkacağı kullanmanızı öneririz. Antrenman öncesi için favori iki tarifimiz, kıvırcık lahana smoothie’si ile karıştırılmış 20-30 g protein tozu ve 118-177 ml Hindistan cevizi sütü ya da havuç-kişniş-zencefil-limon suyu ve sıkma işlemi sonrası eklenen biraz zeytinyağı ve deniz tuzudur.

BENZER YAZILAR