Koşuya Başlamadan Önce Yapılacaklar Listesi

Koşmak, hem fiziksel, hem de ruh sağlığınıza iyi gelir. Ama öncesinde almamız gereken önlemler de var. Yoksa faydadan çok zarar getirebilir.

1 Koşmadan Önce Isınma Hareketleri Yapmak

Koşuya çıkmadan önce mutlaka doğru ısınma hareketleriyle vücudunuzu hazırlamalısınız. İster yaz, ister kış olsun koşmaya başlamadan yapılması gereken bu hareketler en temel şartlardan biridir.

2 Koşmadan Önce Ne Zaman Yemek Yiyebiliriz?

Kramp ya da mide ağrıları yaşamak istemiyorsanız koşudan en az 2 saat önce yemek yemiş olmanız çok önemli bir kuraldır.

3 Koşuya Çıkmadan Ne Yiyebiliriz?

Kış mevsimini yaşadığımız bugünlerde yaz mevsimine göre biraz daha yağlı ve ağır yiyecekler tabi ki yiyebiliriz. Fakat koşu öncesi ne yediğimiz çok büyük önem taşıyor. Koşuyu yapacağınız günlerde az yağlı, lifli ve protein yönüyle zengin besinler tercih edebilirsiniz. Koşu sırasında ve sonrasında sindirim sisteminde sorun yaşama ihtimalinizi de böylece azaltmış olursunuz.

4 Kışın Su Tüketimi

Soğuk havalar yüzünden kışın su tüketimimiz azalıyor. Fakat günde en az 2 litre su içmemiz gerektiğini unutmamalıyız. Özellikle koşuya çıktığınız zamanlarda bu kurala uyarak yanınıza su alın.

5 Ekipmanı Kontrol Edin!

İster şehiriçinde koşun, ister doğada yanınıza almanız gereken ekipmanı almayı unutmayın. Bu yüzden mutlaka koşuya başlamadan önce kontrolünüzü yapın; parkurun ortasında unuttuğunuz bir şey olmasın. Kabusla biten bir aktivite yaşamanızı istemeyiz.

BENZER YAZILAR