Arel Üniversitesi

Arel Üniversitesi’nde ek yerleştirmede ilk 3 tercihe %50 burs veriliyor!

Kemal Gözükara Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 2007 yılında kurulan İstanbul Arel Üniversitesi kaliteli, profesyonel ve üstün eğitim anlayışıyla, geleceğin güvencesi olan gençleri hayata hazırlıyor. Ek yerleştirme döneminde öğrencilere üniversiteli olabilmeleri için indirimler uyguluyor. İlk 3 tercihinde Arel Üniversitesi’ni seçen adaylardan tam ücretli yerleşenlere %50, %25 burslu yerleşenlere +%25 ve diğer indirimlerden faydalanabilen tüm aday öğrencilere, toplam burs oranını %50’ye tamamlayarak indirimler uyguluyor. İndirimler DGS ile yerleşecek öğrenciler için de geçerli.

Üniversiteli Olmanın Ayrıcalığını Arel’de Yaşayın

6 fakülte, 3 yüksekokul, 3 enstitü ve 1 meslek yüksekokulu ile birlikte bir dünya üniversitesi olma yolunda hızlı adımlarla ilerleyen İstanbul Arel Üniversitesi, deneyimli akademik kadrosu, doktora, yüksek lisans, lisans, ön lisans ve uzaktan eğitim programlarıyla öğrencilere geniş seçenekler sunuyor. Çift anadal, yandal imkanları, kesintisiz burslar, erasmus öğrenci değişim programı ile yurtdışındaki saygın üniversitelerle yürüttüğü projeler, staj ve öğrencilerin iş hayatına geçiş sürecine verdiği destek ve daha bir çok olanak Arel Üniversitesi’nin ayrıcalıkları arasında.

 

Akademisyenlerini  Yetiştiren Üniversite

İstanbul Arel Üniversitesi; alanında yetkin, bilimsel araştırma konularında Türkiye’de ve dünyada söz sahibi öğretim üyelerinden oluşan akademik kadrosu ile eğitim ve öğretimin öncüsü olmaya devam ediyor. Mezun öğrencilerini üniversitede yüksek lisans ve doktora programlarına katarak öğretim üyesi konumuna getiriyor. Kendi akademik kadrosunu yine kendi öğrencilerini yetiştirerek geleceğe hazırlayan üniversite de uluslararası bir eğitim anlayışı söz konusu.

Kariyer Merkezi ile İş hayatına hazırlanıyorlar

ArelKAM (Arel Üniversitesi Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi) öğrencilerine mezuniyet sonrası istihdam edilebilirliklerine katkı sağlamak amacı ile çeşitli faaliyetler yürütüyor.

Öğrencilerin kişisel becerilerini ve yetkinliklerini geliştirmek amacıyla uzman eğitmenler veya gönüllü sektör temsilcileri tarafından çeşitli eğitimler ve sertifika programları düzenleniyor.  Eğitimler sonrası başarılı olan katılımcılara sertifikalarını alıyor. Kariyer danışmanlığı ile öğrencilere kariyer planlarını oluşturabilmeleri için farkındalık arttırıcı çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar ile öğrencilerin iş hayatına atılmadan önce sahip oldukları yetkinliklerinin keşfedilmesi sağlanıyor.

ArelKAM doğru kariyer planlaması için 2500’ün üzerinde çözüm ortağı ile öğrencilere staj olanakları sunarken, mezuniyet aşamasına gelmiş öğrencilerinin de iş hayatına geçiş sürecine destek oluyor. Sayısı günden güne artan çeşitli sektörlerdeki iş ilanlarını arelkariyer.arel.edu.tr sayfasından öğrencilerine duyurarak firmalara doğrudan başvuru yapabilmelerine olanak sağlıyor.

Yerli ve Yabancı Öğrenciler için Uluslararası Ofis

Arel Üniversitesi, küreselleşen dünyada yaşanan değişimin bilinciyle, uluslararası ilişkilerin geliştirilmesine ve çeşitlendirilmesine büyük önem veriyor. Bu amaçla Erasmus+ Ofisi ile 2010 yılından bu yana gençlere ve yetişkinlere hizmet vermek için çalışmakta. Arel Üniversitesi Erasmus+ kapsamında yükseköğretimde öğrenci öğrenim, öğrenci staj, öğretim elemanı ve personel hareketliliği projelerinin yanı sıra eğitim seviyesi ve dil kısıtlaması olmadan yararlanılabilecek olan uluslararası gençlik değişimleri, eğitim kursu programları, seminerler, konferanslar, iş gölgeleme ziyaretleri, çalışma ziyaretleri ve gönüllülük fırsatlarını da sunmakta. Ayrıca, Gençlik Çalışmaları Merkezi ile kültürel ve sanatsal faaliyetler aracılığı ile gençlik bilgilendirmesinin ve gençlik çalışmalarının etkinleştirilmesini sağlıyor. Farklı ülkelerden genç grupları bir araya getirerek birbirlerinin kültürlerini tanıma fırsatı sunup ortak gerçekleştirilen etkinler planlıyor. Üniversitenin Erasmus+ kapsamında toplam 22 AB üyesi ülkede bulunan 102 üniversite  ile 43 ayrı bölümü kapsayan toplam 225 anlaşması bulunmakta. Ayrıca sadece Avrupa ülkeleriyle sınırlı kalmayıp Amerika, Kanada, Afrika, Orta Doğu, İran, Japonya, Çin ve Türkiye’nin diğer komşu ülkeleriyle de ikili anlaşmaları da sürdürüyor.

Aktif Öğrenci Kulüpleri ile hayata hazırlık

Sosyal hayatın öğrenciler için daha başarılı ve daha mutlu olmalarında etkili olduğu bilincinde olan Arel Üniversitesi, öğrencilerinin sosyal ve kültürel aktivitelerini özgürce gerçekleştirmelerine imkân sağlıyor. Bu kapsamda Öğrenci Kulüpleri ve Liderlik Ofisi sanatsal, kültürel, sosyal ve sportif nitelikte birçok etkinlik düzenliyor.

Öğrenciler sosyal bir amaca hizmet etmek ve birbirinin tekrarı olmamak şartıyla istedikleri kulübü kurmada veya üye olabilmekte. Üniversitede var olan aktif 45 öğrenci kulübüne  ‘Öğrenci Kulüpleri ve Liderlik‘ ofisi kulüp yönetimi konusunda destek sağlıyor. Öğrenciler, kulüplerin düzenledikleri sanattan siyasete; festival, gezi, tiyatro, konferans, bilimsel sempozyum, sergiler, workshoplar gibi bir çok etkinlikler ile sosyal yaşamdan kopmadan Arelli olmanın ayrıcalığını yaşıyorlar.

Üniversite – Sanayi iş birliği

Başarılı araştırmacılar için çekim merkezi haline gelmeyi amaç edinen İstanbul Arel Üniversitesi, ulusal ve uluslararası araştırmalarıyla dünya ölçütlerinde insanlığa faydalı, nitelikli bilgi üreten, paylaşan, yaygınlaştıran üniversitelerden biri olmak için çalışmaya devam ediyor. Araştırma projeleri için TÜBİTAK, İstanbul Kalkınma Ajansı, Avrupa Birliği gibi fon kuruluşlarından alınan fonların yanı sıra Üniversite de büyük kaynaklar ayırarak başarıya giden yolda tam destek veriyor.

Araştırma ve girişimcilik kültürünü geliştirmek, sanayici, girişimci ve ekosistem paydaşları ile üniversite arasında köprü oluşturmak, ülke ve dünya için değer yaratımını ivmelendirmek amacıyla ArelTTO (Arel Teknoloji Transfer Ofisi), ArtıArel (Kuluçka ve Girişimcilik Merkezi) ve ArelPOTKAM (Polimer Teknolojileri ve Kompozit Malzemeler Araştırma Merkezi) ile çalışmalarını sürdürüyor. ArelTTO, araştırmacılar tarafından üretilen yeni bilgi ve teknolojinin sanayi ile buluşturulmasına ve ticarileştirilerek yaygınlaşmasına katkı sağlayarak Türkiye’nin teknoloji üreten ülkeler arasında yer almasına destek vermek amacıyla faaliyetlerde bulunuyor. İSTKA desteği ile kurulan ArelPOTKAM, imalat sektörü ve sağlık alanı başta olmak üzere birçok üründe hammadde ve ara ürün olarak kullanılan Polimerler ve Kompozit malzemeler üzerine Ar-Ge çalışmaları yürütüyor. ArtıArel ise kendi işini kurmak isteyen girişimcilere eğitim, danışmanlık, mentorlük  destekleri ve ofis alanı ile altyapı hizmetleri sağlıyor, yatırımcı ağları ile fikirlerin girişime dönüştürülmeleri ve geliştirilmeleri için destek veriyor.

Villa Öğrenci Evlerinde Konaklama Olanakları

İstanbul Arel Üniversitesi’nin 400 yatak kapasiteli öğrenci evleri, lüks villaları ile konforlu ve kaliteli yaşam standardı getiriyor. Farklı oda kapasitelerine sahip evlerde güvenlik ve sağlık birimleri, ortak yaşam alanları, yarı olimpik açık yüzme havuzu, futbol, basketbol ve voleybol sahaları, kafeterya, tüm odalarda buzdolabı, ortak alanlarda televizyon erişimi, kablosuz internet yer alıyor. Kız ve erkek olarak ayrı ayrı konumlandırılmış olan öğrenci evlerine ulaşım ise çok kolay.

Ücretsiz Ring Servislerle Yerleşke Ulaşımı

Öğrenciler Arel Üniversitesi Tepekent Yerleşkesine; Metrobüs son durağı olan TÜYAP’tan ücretsiz hizmet veren ring servisleriyle rahat ve hızlı ulaşabiliyor. Villa Öğrenci Evlerinde kalan öğrenciler de öğretim saatleri dışında bu servislerden yine ücretsiz yararlanıyor. Sefaköy Yerleşkesine ise, Sefaköy metrobüs durağından yürüyerek kolayca ulaşılıyor.

Arel Üniversitesi ArelPARK Sosyal Yaşam Projesi’ni hayata geçiriyor

İstanbul Arel Üniversitesi, Büyükçekmece Belediyesi ile ortak yürüttüğü sosyal yaşam projesini hayata geçiriyor.

Kültür, sanat ve sportif faaliyetleri içinde barındıran büyük bir gölet etrafında futbol, basketbol, voleybol sahaları, tenis kortları, yüzme havuzları ve çok sayıda restoranların bulunacağı sosyal yaşam alanı 400 dönüm üzerine inşa edilecek. 3.000 kişilik doğal çim konsept amfi tiyatrosu, mini golf sahası ve yürüyüş parkurlarıyla Arel Üniversitesi öğrencilerinin faydalanabileceği projenin inşaat çalışmalarına 2018 yılında başlanması planlanıyor.

BENZER YAZILAR