Fark Yaratan Detaylar

Barfiks çekmek bir bara asılmak ve çeneniz barın üzerine çıkana kadar kendinizi yukarı çekmekten ibaret değildir. Ufak detayları bilmek omuzlarınızı korur ve sırtınızı daha etkili şekilde kuvvetlendirir.

HAREKETİN ALT KISMI

Sırtınızda sürekli bir gerilme olmalı.

Kollarınız tamamen gergin olmalı, ama orada öylesine asılmamalısınız. Omuz kemerinizde (kürek kemiklerinizin ve köprücük kemiğinizin etrafındaki kaslar) sürekli bir gerilim hissediyor olmalısınız. Cressey Sports Performance’ın kurucusu Eric Cressey, omuzlarınızı kulaklarınıza doğru shrug hareketiyle yaklaştırdığınız ‘Dead Hang’ pozisyonunun biseps kaslarına ve rotator cuff bölgesine baskı yarattığını söylüyor. Bunu istemezsiniz.

YARI YOL

Kürek kemiklerinize dikkat edin.

Kendinizi yukarı çekerken sadece kollarınızı kullanmayın. Onun yerine dirsekleriniz kaburga kemiklerinize doğru yaklaşırken kürek kemiklerinizi aşağı ve geriye doğru çekmeye çalışın. Athlean-X antrenman programının yaratıcısı ve fizyoterapist Jeff Cavaliere, bu sayede fizyolojistlerin tabiriyle ‘skapülohümoral‘ ritmi kullandığınızı söylüyor.

EN ÜST NOKTA

Şimdi bırakmayın; devam edin ve tekrarı bitirin.

Çeneniz barın üzerine geçtiğinde çekmeyi bırakmayın. Kürek kemiklerinizi sıkın ve çenenizi biraz daha yukarı kaldırmaya çalışın. Bunu yaparken karın ve kalça kaslarınızı sıkın. Hareketi yaparken gövdeniz hafifçe geriye yatabilir, böylece kalçanız ve ayaklarınız barın diğer tarafına geçer. Bu sorun değil ama Cressey omuzlarınızın kontrolünü kaybetmemeniz ve bara doğru savurmamanız konusunda uyarıyor. Çünkü bu rotator cuff sakatlığına davetiye çıkarmak demek.

BENZER YAZILAR