Karnaval Tadında

Enginarla arası pek iyi olmayanların bile hoşuna gideceğini düşündüğümüz enginarlı salata ve yaz günlerinde içinizi ferahlatacak tatlı bir lezzet olan, düşük kalorili ananaslı muhallebiyi yaz tarifleriniz arasına ekleyin.

Enginarlı Salata

Enginarları limonlu suda 15 dakika kadar, biraz diri kalacak şekilde, haşlayın. Sudan çıkarıp süzdükten sonra istediğiniz büyüklükte doğrayın. Eğer enginarı daha diri ve çiğ seviyorsanız, haşlamak yerine ızgarada 7-8 dakika pişirmeyi tercih edebilirsiniz. Bütün yeşillikleri istediğiniz büyüklükte elinizle koparabileceğiniz gibi, hepsini incecik doğrayıp salatayı harmanlayabilirsiniz. Özellikle kırmızı soğan ve kapya biberi çok ince doğramak, salataya tadını daha iyi verir.

İyi bir salatanın sırrı ise sosunda ve onu iyice salataya yedirmekte saklı. Zeytinyağının içine tuz, limon suyu, biberiye, kekik, biraz karabiber ve isterseniz ezilmiş 1 adet sarmısak ilave edip iyice karıştırarak sosun tamamını salataya karıştırarak harmanlayın. Ardından doğranmış enginarları ilave edip tekrar karıştırın. Enginarın sayısı ne kadar yoğunlukta istediğinize bağlı olarak artırılabilir ya da eksiltilebilir. Son olarak, sosuna limon suyuyla birlikte hardal karıştırıldığında da enfes olduğunu söylemeden edemeyeceğim.

2-4 kişilik

Hazırlama süresi: 15-20 dakika

Malzemeler

5 enginar, 1 limon, tüm sevdiğiniz yeşillikler: marul, polorosso, lolorosso, kuzukulağı, taze fesleğen, taze kekik ya da biberiye, isteğe göre maydanoz ya da dereotu, zeytinyağı, 1 diş sarımsak, kapya biber, isteğe göre kırmızı soğan, tuz

Ananaslı Muhallebi

Hafif lezzeti ve düşük kalorisiyle sıcak havalarda kaşık kaşık yiyebileceğiniz ananaslı puding tarifine bütün ananas severler ya da “Puding olsun da ne olursa olsun” diyenler bayılacak. Bir tencereye 1 litre sütü, 5 yemek kaşığı pirinç ununu ve 3 yemek kaşığı mısır nişastasını ilave edip orta ateşte karıştırarak kaynatın. Koyu muhallebi kıvamına gelince, içine 1 paket vanilyayı katıp 5 dakika kadar daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatın. Ilınmasını beklerken, bütün bir ananası ortadan ikiye ayırın. İçini kaşıkla çıkartıp kabuklarını soyun ve bıçakla incecik doğrayıp ya da ezerek tencere içerisindeki muhallebiye ilave edin. İçine file bademi de ekleyip karıştırın.

Çanak halinde kesip hazırladığınız ananasın ortasına muhallebiyi döküp buzdolabında soğumaya bırakın. Eğer üstünde de ananas parçaları istiyorsanız, yine doğrayarak ya da ince dilimleyerek üstünü süsleyebilir, aynı zamanda da renk ve lezzet vermesi için kırmızı orman meyvelerini kullanabilirsiniz. Muhallebiyi en az 3-4 saat dolapta soğuttuktan sonra servis edilebilirsiniz.

2 kişilik

Hazırlama süresi: 30 dakika

Malzemeler

1 litre süt, 5 yemek kaşığı tozşeker, 5 yemek kaşığı pirinç unu, 3 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 paket vanilya, 1 bütün ananas, 100 gr file badem, isteğe göre böğürtlen, frambuaz

Yemek Stilisti: Candan, Durusöz Akgün, Fotoğraf: İbrahim Akgün

BENZER YAZILAR