KAYBETME KENDİNİ!

Ne hafızanı ne de arabanı kaybetmek zorunda değilsin…

Anahtarlarını kaybettiğin için kendine sinirlenip üç gün sonra da onları donmuş sebzelerin yanında bulacak kadar ümitsiz bir vaka değilsin elbette…Yine de zaman zaman bir yerlerde bir şeyler unuttuğun oluyordur! Neyse ki bu sinir bozucu durumların önüne geçmek mümkün…

Oyuncağımı bozdun!
Erkek arkadaşınızın bitmek bilmeyen oyun tutkusu yüzünden, tüm verilerinizi barındıran bilgisayarınız bozulup, hain virüslerin saldırısına uğradığında, durumu lehinize çevirmenin bir yolunu bulun. Kaybetmeyi göze alamayacağınız gigabyte’larca fotoğraf, film ve MP3’leri saklamak için Maxtor OneTouch 4 Mini, bire bir! Cüzdanınıza sığacak kadar minik, bilgisayarınızdaki tüm verileri içine alabilecek kadar büyük. USB yuvasına sokun, çalışsın.

Şeytan aldı götürdü…
Evinizin muhtelif köşelerine tıkıştırıp unuttuğunuz binbir objeyi arayıp tararken, kriz geçirmeye gerek yok. Tek yapmanız gereken packandfind.com adresinden faydalanmak! Tavan arasına ve dolapların üst kısımlarına yerleştirdiğiniz onlarca eşyanın izini bulmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Kutuların, sandıkların yerlerini ve içlerinde neler olduğunu buraya kaydedebilir ve hatta fotoğraflarını çekip yükleyebilirsiniz. Bir şeye ihtiyacınız olduğunda hesabınıza girin ve aradığınız neyse kolayca bulun. Meğer kayak eldivenleriniz son altı ayı çamaşır odasındaki dolapta geçirmiş. “Ben onların tek tek fotoğrafını çekmekle uğraşamam, o kadar vakit harcayamam” diyorsanız, bir o kutuyu bir bu kutuyu indirip kaldırmaya razısınız demektir. Fena mı, ekstradan birkaç kalori daha yakmış olursunuz.

Unuttum gitti…
Hafıza kabiliyetini güçlendirmek için lumosity.com adresinden faydalanmakta yarar var. Stanford, McGill ve Kaliforniya Üniversiteleri’nden araştırmacılar, bir dizi basit ve eğlenceli oyun geliştirmiş. Bireyin dikkat ve hafıza yeteneğini ilerletmek için özel olarak tasarlanmış oyunlar, o kadar alışkanlık yaratıyor ki, tekrar tekrar oynamak isteyeceksiniz. Üstelik üç renkli cisimleri vurmaktan daha yararlı bir aktivite. 10-15 dakikalık oyunlardan oluşan programın tadını çıkarabilirsiniz.

Ah, şarjım bitti!
Parkta koşu yaparken iPod’unuzun pili mi bitti? Zaten ne zaman ihtiyacınız olsa nedense piliniz hep bitmiş oluyor. Issun 3300 N, bu derdinize deva olabilir. Güneş enerjisiyle çalışan bu batarya şarj etme cihazı ile tüm iPod, cep telefonu, MP3, oyun konsolu ve diğer oyuncaklarınızı pil bitti bitecek derdi olmadan kullanabilirsiniz! İster ormanda trekking ister dağda snowboard yaparken, elektrik gücüne ücretsiz şekilde sahip olmak ne büyük özgürlük!

Otomobilimi kaybettim, hükümsüzdür!
Otomobilinizi her gün koskocaman bir otoparka bırakıyorsunuz, tüm gün boyunca kafanız o kadar karışmış oluyor ki günün sonunda serseme dönüyorsunuz. Akşam otomobili nereye park ettiğinizi hatırlamak güç geliyor. Otoparkın içinde sürekli dönüp duruyor, bu gülünç mizanseni hemen hemen her gün yaşıyorsunuz. C-Car keychain, bu komik durumdan muzdarip olanlar için ideal! Tek yapmanız gereken sabah otomobili park edip, ofise yönelmeden evvel bu minik pusulayı gideceğiniz yöne doğru tutmak ve üstündeki göstergede araba işaretini görecek şekilde döndürmek. Akşam otoparka giderken aleti farklı yönlere tutun. Ekranda araba ikonu görünürse otomobilinizi bulmuş oluyorsunuz.

BENZER YAZILAR