YOGAYLA RAHATLA

Yogaya yeni bir soluk getiren Tara Stiles, Reebok için rahatlığın ön planda olduğu rengârenk bir yoga koleksiyonu hazırlamış. Tara, yeni koleksiyonu ve yoga hakkında sorularımızı cevapladı.

Yogayı geliştirdiği tekniklerle çok daha aktif ve eğlenceli bir egzersize dönüştüren dünyaca ünlü Yoga Eğitmeni Tara Stiles, bu sezon Reebok ile birlikte rahatlığın ön planda olduğu hareketli bir koleksiyon oluşturmuş.
Slim Calm Sexy Yoga ve Yoga Cures kitaplarının yazarı olan ve birçok DVD’si bulunan Tara Stiles’ın Reebok için oluşturduğu koleksiyonda, hem şık hem de rahat detaylar var. Amerika’da birçok ünlü ismin yoga eğitmenliğini yapan Tara, derslerdeki deneyimlerini ve kişisel tecrübelerini koleksiyonda kullanmış. Hayatının yoga olduğunu söylüyor ve daha fazla egzersiz yapman için sana ilham veriyor.

01 (2)
Yoga senin için ne ifade ediyor?
Yoga yapmaya genç yaşlarda başladım ve tam anlamıyla bağlandım. Yoga yaparken kendimi çok daha mutlu hissediyorum, sezgilerim güçleniyor, ilham alıyorum. Yogayı her gün derslerimin dışında da yapıyorum. Aslında o benim hayatım.

Yoga yaparken hangi tarz kıyafetler giymekten hoşlanırsın?
Üstüme uyan, rahat, yumuşak kumaşlar giymekten hoşlanıyorum. Özellikle rahat tişört veya kolsuz bir üst ve rahat bir tayt giymeyi seviyorum. Reebok Yoga Koleksiyonu’na da bu tarzı getirmeye çalıştım, umarım beğenirsiniz.

02
Koleksiyon hakkında bize bilgi verir misin?
Reebok, kadınları güçlü bireyler olmaları için teşvik etmeye çalışıyor. Yoganın fiziksel yararına vurgu yaparak yoga fanlarına üstünden çıkarmak istemeyeceği bir koleksiyon sunuyor. Bir yandan yoga aktiviten için rahatlık sunarken, diğer yandan kaliteli kumaşlar, modern siluetler ve zengin renk karışımlarıyla renkli bir stil yaratıyor. Konsept benim yogaya olan bakış açımı yansıtıyor. Üstelik çarpıcı grafikler kullanılıyor, kıyafetler çok eğlenceli! Kadınların çoğunun egzersiz yapma sebebi, yaptıklarından bir sonuç alma beklentisi. Yoga bir yaşam stili, hem de çok eğlenceli bir yaşam stili! Benim giymekten hoşlandığım bu kıyafetleri diğer insanların da denemesini sabırsızlıkla bekliyorum.

Yoga dersleri veriyor olmanın bu koleksiyonu hazırlarken sana ne gibi faydaları oldu?
Aslında şimdiye kadar aldığım yorumlar ve tecrübelerim çok yararlı oldu. Koleksiyondaki parçaların dizaynını oluştururken, yoga yapan kadınların vücuduna en uygun ve en rahat olabilecek fonksiyonel tasarımlar konusunda tecrübelerimden yararlandım.

03

Tarzını nelerden esinlenerek oluşturuyorsun?
Tamamıyla yaşadığım şehirden, derslerime gelen insanlar ve fikirlerden. Beni rahat hissettirecek ama aynı zamanda şık olacak şeyleri kombine ederek giymeyi seviyorum. Tarz önemli bir şey; kendini rahat hissettiğin sürece istediğini giyebilirsin.

Tarz senin için her zaman önemli miydi?
Evet, tarz çocukken bile önem verdiğim bir şeydi. Küçük bir çocukken annemin 70’li yıllara özgü kıyafetlerini giyerdim. Annem kıyafetlerini kendi tasarlardı, inanılmaz güzellerdi. Onun 70’li yıllar koleksiyonuyla, ağabeyimin dolabındaki kıyafetleri kombinlerdim. Bence tarz, kim olduğunun ve kendini nasıl ifade ettiğinin görünen hâli.

04

Yoganın her kadın için uygun bir spor olduğunu düşünüyor musun?
Evet, kesinlikle! İsteyen herkes yoga yapabilir. Yoga seni daha güçlü, sağlıklı, dışa dönük ve esnek yapar. Kolay odaklanabilmeni sağlar. Diğer sporlara ve hayata karşı seni güçlendirerek hazırlar. Sadece egzersiz olarak yoga yapmayı seçsen bile hayatına eğlence kattığını ve kendini bütünsel hissettiğini görebilirsin.

Yogayı fitness ile birleştirmek mümkün mü? Yogayı hayatımıza nasıl ekleyebiliriz?
Evet, fitness ve yogayı birlikte yaptığında çok büyük yarar sağlar. Çünkü yoga yaparken, vücudunu ve zihnini aynı anda kullanırsın. Birçok insan antrenmanlarına yogayı da ekliyor çünkü yoga diğer egzersizlere odaklanmaya yardımcı oluyor. Yogayı hayatına eklemek için her gün saatlerce özel uygulamalar yapman gerekmiyor. Ben insanlara yoganın eğlenceli ve kolay bir şey olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Günlük hayatına yoganın ufak öğelerini ekleyerek, fiziksel ve zihinsel açıdan büyük değişimler görebilirsin. Kendini daha güçlü, odaklı ve yetenekli hissederek etrafına ışık saçabilirsin. Ben yoganın sosyal ve fiziksel yararlarını ortaya çıkararak, aslında insanların yogaya bakış açısını da değiştirmeye çalışıyorum.

05

Önümüzdeki günlerde neler yapmayı düşünüyorsun?
Şu an beslenme ve yaşam tarzı hakkında yeni bir kitap üzerinde çalışıyorum. Ayrıca Los Angeles’ta bir stüdyo açmayı düşünüyorum. Bütün bunların dışında, Reebok’la birlikte gerçekleştirmeyi düşündüğümüz birçok heyecan verici projemiz de var.

BENZER YAZILAR