MUTLULUK KASLARINI ÇALIŞTIR

Eğlenceyi ikiye katla: Spor ve oyun!

Yeni yapılan bir araştırmaya göre, egzersiz programını yoğunlaştırarak, hayatından duyduğun tatmini (yaşamak istediğin sağlık, bolluk ve mutluluğa ne kadar yaklaştığının ölçütü) arttırabilirsin. Egzersiz yaptığın günlerde genellikle bu tatmini duyarsın; belki de bunun sebebi egzersizin hayat enerjini yeniden depolamana yardımcı olmasıdır. Çalışmanın yazarları, ne kadar aktif olursan, hayatından genel anlamda o kadar memnun olacağını söylüyor.

Rahat Nefes
Yeni yapılan bir araştırma, solunum kasların ne kadar güçlü olursa, sıkı çalışan kaslarına enerjinin o kadar doğrudan ulaşabildiğini ve bunun da kardiyo performansını arttırdığını gösteriyor. Bir fizik tedavi uzmanı ya da kişisel eğitmen sana bunu nasıl yapacağını gösterebilir (ince bir pipetle yoğun bir milkshake içiyormuş nefes almalısın).

01

Pronasyon tipi
Spor ayakkabı alırken ayağının neresinde, ne kadar desteğe ve tamponlamaya ihtiyaç duyduğunu gösterir. Bir yürüme şekli analiziyle kolayca belirlenebilir. Analizi koşu ayakkabısı konusunda uzmanlaşmış mağazalarda yaptırabilirsin.

BENZER YAZILAR