Antrenman Performansınızı Artırmanın Bir Yolu Daha…

Antrenman performansınızı en hesaplı şekilde artırmanın yolu sodyum bikarbonattan geçiyor. 

Özel ithal edilen meyveler ve takviyelere dökülen paranın yarattığı yanılsamayla, performans artırıcıların çok pahalıya patlayacağını düşünmek kaçınılmazdır. Bu nedenle aslında mutfak dolabınızda ucuz ve çok yönlü bir performans artırıcı olduğunu bilmek, muhtemelen sizi havalara uçuracak. Tanıştıralım: sodyum bikarbonat.

Bu dört dörtlük madde dişlerinizi beyazlatır, ciltteki tahrişlere iyi gelir, sinek ısırıklarını yatıştırır ve hatta gümüş kol düğmelerinizi bile parlatır. Daha da uzatılabilecek bu listeye yeni bir madde ekledik. Kopenhag Üniversitesi tarafından yapılan değerlendirmede sodyum bikarbonat, nitratlar ve beta alanin gibi diğer popüler performans artırıcılara tercih edildi. Ayrıca sodyum bikarbonatın dayanıklılık sporlarında, süre konusunda diğer iki maddeyi geride bıraktığı ortaya çıktı. Egzersizden 90 dakika önce alınan 20 g tek bir doz, laktik asit oluşumunu geciktirmek, kaslarınızdaki yanmayı engellemek ve daha uzun dayanmanızı sağlamak için yeterli.

Bir başka deyişle, evde yaptığınız kekten 1-2 dilim yemek, kuvvetinizi artırıp size dayanıklılık kazandıracak. Buna alternatif olarak su şişenizin içine iki çay kaşığı kadar karıştırabilirsiniz. Kekin üstüne suyu içmek ise sizi yenilmez kılacak.

BENZER YAZILAR