4 SÜPER TEKNO TÜYO

Teknolojik yardıma mı ihtiyacın var? Bilgisayar yeteneklerini, adım adım anlattığımız tüyolarla geliştir.
1. TEKNO TÜYO
Asla şifreni unutma 
Pek çoğumuz şifrelerimizi aklımızda tutarız. Veya masamızda bulunan post-it’lerde. Lütfen daha akıllı davran: McAfee’s Anti-Theft File Protection’ı indir. Tüm kullanıcı adı ve şifrelerini bir word dokümanına yaz ve McAfee’nin kasasına sakla. Bu sayede tüm şifrelerini hatırlamak için tek bir parola yeterli olacak. Daha kolay bir çözüm ister misin? Techguy.com’un sahibi Mike Cermak, üç parola kullanmanı öneriyor: Birincisi düşük güvenlikli hesapların için (Flickr), ikincisi alışveriş yaptığın hesaplar için (Hepsiburada) ve üçüncüsü ise yüksek güvenlikli hesapların için (online bankacılık).

2. TEKNO TÜYO
İzini belli etme

İnternette yaptığın aramaların gizlenmesini mi istiyorsun? Web geçmişini temizlemen gerekiyor. Tarayıcının üst tarafında bulunan “History/ Geçmiş” sekmesine tıkla. Oradan “Clear History/ Geçmişi Temizle”yi seç. İşe yaramadı mı? Sana vereceğimiz taktiklerle üç en çok kullanılan tarayıcıda geçmişini temizleyebileceksin:
• Internet Explorer Tools / Araçlar mönüsüne tıkla
Delete Browsing History / Gözatma Geçmişini Sil’i seç.
Delete Forms / Forma verilerini tıkla.
Açılan kutudaki Yes / Sil düğmesine bas.
Close/ Kapat düğmesini tıkla.
• Firefox Tools / Araçlar mönüsüne tıkla.
Clear Private Data / Özel Verileri Temizle’yi seç.
Saved Form and Search History / Kayıtlı Form ve Arama Geçmişi’ni seç.
Clear Private Data Now / Şimdi Temizle düğmesini tıkla.
• Safari
Safari mönüsünü tıkla.
Preferences’ı seç.
Autofill sekmesini tıkla.
Edit düğmesine bas; “Other Forms” kutusunun yanında.
Google.com’u listeden seç.
Remove / Temizle’yi tıkla.
3. TEKNO TÜYO
TroubleshootIng Sorun Giderme 101 

Teknolojik pek çok sorunun cevabı şudur: Sistemi yeniden yüklemek. Ama zaten bunu biliyorsundur. Bilgisayarının hata mesajları vermesini engellemek için yaptığın işlemlere göz at. Çok fazla program çalıştırmak bilgisayarın kafasının karışmasına yol açar. Başlangıçta açılmasını istediğin programların sayısını düşürürsen hataları da bir parça engellemiş olursun. PC için konuşacak olursak Start/ Başlat’a sonra da Run/ Çalıştır’a tıkla. Çıkan kutuya “msconfig” (Vista: Start/ Başlat > Search/ Araştır msconfig). Startup/ Başlat sekmesine tıkla ve gereksiz programları listeden çıkart. Hâlâ problem mi yaşıyorsun? O zaman ikinci bir görüşe ihtiyacın olacak. Üyeliği ücretsiz olan sayısız teknoloji forumu bulunuyor. Bu forumlara sorunu yazıp bırakırsan mutlaka geri dönüş alırsın.

4. TEKNO TÜYO
Google’da Hızlan!
Senin yerine Google kalori yakamasa da egzersiz planı oluşturmana yardımcı olabilir. Google takvimi kurarak egzersiz zamanlarını ayarlayıp, Google Docs’u kullanarak antrenmanlarını kayıtlı tutabilirsin. Dilersen Web üzerinde de çalışma programını paylaşabilir böylece dünyanın her yerinde spor yapan insanlarla paylaşımda bulunursun. Google Maps’i kullanarak koşu veya bisiklet için güzel rotalar çıkarabilirsin kendine. Bu arada tüm aplikasyonlar cep telefonlarıyla uyumlu.

BENZER YAZILAR