KESME, DOĞRAMA VE PİŞİRME

Vegan Eats World: 300 International Recipes for Savoring the Planet kitabının yazarı Terry Hope Romero’nun sebze kesme-doğrama ve pişirme önerilerine göz at:

Bal Kabağı
Önce üstten kes, sonra çok az da alt kısmından kes ki kabak tezgâhta durabilsin. Sonra dik bir şekilde tut ve boylamasına ikiye böl. Ardından kabuklarını soy.

Domates
Kolayca soymak için üzerine bıçak ucuyla küçük bir X işareti yap. Kaynayan suya bırakıp 15 saniye beklet. Süzgeç yardımıyla al ve buzlu su dolu başka bir kâseye aktar.

Mısır Koçanı
Mısırı koçanıyla birlikte 6-8 dakika kadar haşla. Ardından alt kısmından keserek koçanı soy. Böylece hem mısır taneleri yumuşamış olacak, hem de iplikleri daha kolay çıkacak.

Patlıcan
Dilimle, üzerine tuz serp ve 20 dakika beklet. Ardından hafifçe sık ve kâğıt havlu ile nemini al. Bu, patlıcanların acımsı suyunun gitmesini sağlar. Pişirirken yağ çekmesine engel olur.

Soğan
Doğrarken gözlerinin yaşarmasını önlemek için soğanı kesmeden önce 10 dakika dondurucuda beklet. Böylece gözlerini tahriş eden enzimlerin salgılanmasını önlemiş olursun.

BENZER YAZILAR