Sadece Beş Dakika

Rutininizi canlandırmak için bu süre bile yeterli.

Öncelikle haftada üç kez, en az 30 dakika koşuyorsanız sizi tebrik ederiz; fitness seviyenizi korumaya yetecek kadar antrenman yapıyorsunuz. Haftalık antrenman programınıza 60 dakika daha egzersiz (koşu, cross training veyahut ikisi birden) sıkıştırabilirseniz, ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri’nin sağlıklı yetişkinler için önerdiği egzersiz süresine ulaşmış olursunuz. Bununla birlikte gelin, sağlığınız için ayırdığınız süreyi çok küçük miktarlarda artırmanın bile ne kadar büyük faydaları olacağından bahsedelim.

1. Biraz Daha Koş
Araştırmalar, egzersiz sürenizi artırmanın ömrünüzü de aynı oranda uzattığını söylüyor. Üstelik koşu sürenize 5 dakika eklemek, kardiyovasküler sisteminizi vücudunuzun üzerindeki stresi artırmadan çalıştırır. Bu nedenle haftada bir kez ya da tüm koşularınızda ekstra 5 dakika çalışarak sakatlık riskinizi artırmaksızın gelişim sağlayabilirsiniz.

2. Biraz Kuvvet Kazan
Koşunun kendisi alt vücudu kuvvetlendirse de, kollarınız, omuzlarınız ve sırtınız bu fırsattan yeteri kadar faydalanamaz. Lakin bu kaslar koşu boyunca dik bir postürde koşmanızı sağlayan ve bu sayede koşu esnasında daha rahat nefes almanıza yardımcı olan kaslardır. Koşudan sonra ya da koşmadığınız günlerde bu hareketi yapabilirsiniz: Ellerinize hafif birer dambıl alarak kollarınızı koşuyormuş gibi savurun. Hareketi haftada iki kez, her kol için 5-10 tekrardan 3 set şeklinde yapın.

BENZER YAZILAR