Koşu Dünyasının Yeni Yıldızı: Ruby

En yakın arkadaşınız olan köpeğiniz, yanınızdan bir an bile ayrılmayacak koşu partnerinize dönüşürse…

Ruby Tuesday, en uzun bacaklara ya da en muhteşem stride’lara sahip olmayabilir; ama onun bir koşucu olmadığını inkar edemeyiz. Sahibi Brittany Streufert, dergimize telefonda “”Star Spangled Banner’ı duyuyor ve havlamaya başlıyor” dedi. “Yarış zamanı olduğunu biliyor”

Florida, Viera’daki Boston Terrier cinsi olan 4 yaşındaki Ruby, kendi çevresinde ünlü. O ve Brittany’nin kocası Shane Streufert, yaklaşık 15 yarışta yarıştı ve biri hariç hepsini kazandı.

“Karşısında birisinin olmasını sevmiyor” diyor Streufert.  Ön tarafına dönene kadar onu durduramadıklarını da belirtiyor.

Shane Streufert, ofisteki bir sağlık taramasının ağzını açık bırakan sonuçlarından sonra 30’lu yaşlarında koşuya geri döndü. “Kendime tansiyon ilacı kullanmaya ihtiyaç duyabileceğimi söylemiştim” diyor. “Her zaman fit oldum, ama tek yaptığım şey çalışmaktı.”

Böylece koşmaya başladı. Kilo verdi, ilaç kullanmamayı başardı ve sporun rekabetçi tarafından zevk almaya başladı. O sırada altı aylık olan Ruby hayatına girdiğinde zaten düzenli olarak yarışıyordu.

BENZER YAZILAR