40’lı Yaşlardan Sonra Koşmak

40’lı yaşlarınızdan sonra koşmaya devam edecekseniz, bu yazıyı mutlaka okumalısınız!

Bobbie Walters koşmaya başladığında 31 yaşındaydı. O anda Miami’de yaşıyordu ve Arizona’da yaşayan kız kardeşinin de bebeği olmak üzereydi.  “Annem kardeşimin doğurmakta olduğu haberiyle beni çağırdı; çok heyecanlı, gergin ve şaşkına dönmüş bir haldeydim. Ne yapacağımı bilmiyordum” diyor Walters. “Bu yüzden koşarak gittim.” Ki, bu daha önce hiç yapmadığı bir şeydi.

Ertesi gün Walters, yeni bir yeğene -ve yeni bir hobiye- sahipti. “İlk koşumdan sonra harika hissettim, uyandım ve ertesi gün birkaç kilometre koştum” diyor  şu anda 70 yaşında olan ve Arizona, Scottsdale’de yaşayan Walters. O günden beri her sabah 6 km koşuyor. Ve birçok açıdan koşuları her zaman olduğu gibi hissettirirken; 40’lı, 50’li ve 60’lı yaşları boyunca koşarken de bazı değişiklikler oldu.

Detroit Tıp Merkezi’nde bir ortopedi cerrahı olan Khaled J. Saleh, bunun yaygın olduğunu ve insanların göz ardı etmemesi gereken bir şey olduğunu söylüyor. “Yaşlandıkça koşmanın nasıl değişeceğini bilmek, yaralanmaları önlemenize ve hatta en üst düzeyde performans elde etmenize yardımcı olabilir.”

Saleh ve Walters, 40 yaşından sonra koşudaki değişiklikleri ve bununla birlikte aynı kalan şeyleri paylaşıyor.

BENZER YAZILAR