Egzersiz Sonrası Ağrılardan Kurtulun!

Buz torbası mu yoksa sıcak bir duş mu? Egzersize bağlı ağrılar için en iyisi hangisi? Doğru terapi size bağlı. Rahatlamak için önerilerimizi okuyun.

Sıcak Duş

Yeni bir araştırmaya göre, maraton gibi dayanıklılık egzersizinden sonra buharlı suda banyo yapmak yorgun kaslarınızın hızla kuvvet kazanmasına yardımcı oluyor. Teori şu: Isı, toparlanma sürecini hızlandırarak kaslarınızın karbonhidratı sonradan yakıt olarak kullanmasına yardımcı olur.

Isı Yastığı

Kronik kas ağrılarınız varsa, ısı yastığı tam da size göre. Zira kan dolaşımını artırıp, aktivite sırasında ya da sonrasında diziniz veya beliniz gibi kramp giren yerleri buza nazaran daha fazla yatıştırıyor. Tek seferde 15 ya da 30 dakika boyunca kullanın.

Buz Torbası

Egzersiz sonrası anlık zonklamalar ya da küçük incinmeler için en iyisi olan buz torbası, özellikle eklem yerlerindeki (yani diz, kalça ve bilek gibi)şişliği, uyuşmayı ve ağrıyı azaltır. 30 dakika içerisinde uygulayın; 15 dakika sonra alın ve sonra tekrarlayın.

İçi Buz Dolu Küvet

Sprint ve cross fit gibi sadece yoğun antrenmanlar için ideal.  Üç dakikalık intervaller için toplam 15 dakika hedefleyin.

 

Kaynak: San Diego egzersiz fizyolojisti ve ACE sertifikalı kişisel eğitmen Pete McCall 

BENZER YAZILAR