Hastayken Egzersiz Yapılabilir mi?

Hastayken çalışılabilir mi yoksa o gün dinlenme günü mü olmalı? Bir spor hekimi cevaplıyor.

Untitled-1

Hasta olmanıza rağmen gene de antrenman yapmak istiyorsanız, kendinize şu soruyu sorun: Semptomlar boyun kısmının alt kısmında mı üst kısmında mı?

Semptomlar boynunuzdan üst kısımdaysa antrenman yapmalı mısınız?

Boyun üstü semptomlara (burun tıkanıklığı, boğaz ağrısı, hapşırmak) sahipseniz hafif ya da orta tempo çalışmaya devam edebilirsiniz.

Semptomlarınıza iyi gelecek bir ilaç alın.

Eğer enerji seviyeniz yeterli geliyorsa, spor salonuna gidebilirsiniz: sadece yoğunluğu biraz düşürün.

Örneğin sprint koşular yerine jogging deneyin. Eğer ağırlık kaldırıyorsanız, tekrar sayısını artırın fakat ağırlıkları azaltın. Setler arasındaki dinlenme sürelerini normalden uzun tutmaya dikkat edin.

Spor salonlarında beraber çalıştığınız kişileri de düşünün: Ekipmanları kullandıktan sonra mutlaka silin. Öksüreceğiniz ya da hapşuracağınız zaman ellerinizi değil havlu ya da peçeteleri kullanın. Etrafınıza bulaştırabileceğiniz mikropları azaltmaya çalışın.

Eğer kötü hissetmeye başlarsanız, yoğunluğu hemen azaltın ve salondan erken çıkın. Daha kötü olmak istemezsiniz.

Normal rutininize dönerken de aceleci olmayın: Kendinizi %100 iyi hissetmeden önce yoğun antrenman yapmaya başlamayın. Toparlanma sürecinizi uzatabilirsiniz.

Semptomlar boynunuzdan alt kısımdaysa antrenman yapmalı mısınız?

Eğer semptomlar boyun altındaysa (öksürük, nefes darlığı, göğüs gerginliği, mide bulantısı, kusma, ishal) ya da vücut sisteminizle alakalıysa (yüksek ateş, eklem ağrıları) antrenmanı es geçmelisiniz.

Bu semptomlar daha ciddi bir enfeksiyonla alakalı olabilir.

Antrenmana devam etmekte zorlanacağınız gibi, kendinize solunum problemleri, dehidrasyon, baş dönmesi ve hatta bayılma gibi meseleler yaratabilirsiniz.

BENZER YAZILAR