Beni Al, Onu Alma

Kışın popüler takviyelerini değerlendirmeye aldık.

C Vitamini

Hücre hasarına karşı koruyarak, akyuvarların hastalık yapan mikroplara karşı savaşmasını sağlıyor. Bir büyük doz almak yerine günde üç veya dört defa 500 mg C vitamini almak, hastalık sürecini kısaltabiliyor.

Ekinezya

Bu bitkinin bağışıklık sistemine etkisi, dozuna, bitkinin hangi bölümünün kullanıldığına ve türüne göre değişiklik gösteriyor. Toprak üstündeki kısmı hastalık süresini kısaltıyor ama ilk gün yüksek dozda kullanmanız gerekiyor. Bu da biraz cep yakıyor.

Probiyotikler

Bazı probiyotik türleri, kritik bir antikor olan immunoglobulin A’nın salgılanmasını teşvik ediyor. Sindirim sağlığını desteklemek için riske girmeyin, Lactobacillus GG ile Bifidobacterium infantis adlı iki bakteriyi arayın.

Astragalus

Bu bitki, kemik iliğinin akyuvar hücresi üretimini destekleyerek, soğuk algınlığına karşı korunmaya yardım ediyor. Günde iki defa 500 ila 1000 mg almayı deneyin. Özellikle seyahat ederken kurtarıcı takviyeniz olabilir.

Elderberry (Kara mücver)

Soğuk algınlığıyla da baş edebilir, ama bilimsel veriler nezlede daha etkili olduğunu söylüyor. Bir çalışma, elderberry sıvı özütünün influenza A ve B virüslerine karşı savaştığını buldu. Ayrıca, diğer takviyelerin aksine doğal tatlı bir tadı var.

Bağışıklığı güçlendiren kompleks takviyeler

Vitamin ve mineral bazlı bu takviyelerin bazıları, bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen çinko içerir. Ancak bu savı doğrulayan sınırlı bilimsel veri bulunuyor. Bir teori, deneylerdeki hastaların plasebo etkisi yaşamış olabileceklerini söylüyor.

Kaynak: University of Arizona Center for Integrative Medicine Direktörü Victoria Maizes; University of Southern California School of Pharmacy’den Roger Clemens

 

BENZER YAZILAR