Ağzınız Tatlansın: Donmuş Bitter Çikolatalı Mus

Akıllıca beslenmek stresi azaltıp performansınızı güçlendirebiliyor. Ve bu tatlıyı hakettiğinizden eminiz! 

8 kişilik

300 g şekerle çırpılmış krema
170 g acı tatlı çikolata, kabaca doğranmış (süslemek
için bir miktar daha ilave edin)
2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, 1,5 cm’lik küplere bölünmüş
1 yemek kaşığı kahve likörü (isteğe bağlı)
3 büyük boy yumurta beyazı
75 g toz şeker

Yapılışı: 

20×20’lik bir kek kalıbını yağlı kâğıt ile kaplayın, 5 cm kadar dışına sarkması için pay bırakın ve dondurucuya koyun. Orta büyüklükte bir kapta el mikseri ile kremayı sertleşene kadar (kabı ters çevirdiğinizde dökülmeyecek seviye) ortalama 3 dk çırpın ve ihtiyacınız olana kadar buzdolabında bekletin. Bir sos tenceresine az miktarda su koyup ocakta kaynatın. Tencerenin üzerine suya temas etmeyecek şekilde metal bir kâse yerleştirin. Çikolatayı ekleyin, 5 dk ara ara karıştırarak eritin. Kâseyi sıcaktan alıp tereyağını ve isterseniz likörü karıştırın, bir kenara koyun.

Geniş bir metal kaba yumurta beyazlarıyla şekeri koyun, kabı da kaynayan suyun üzerine koyun (yine suya temas etmemeli). Çırpma teliyle 3 dk şeker çözülene kadar hafifçe çırpın. Suyun üstünden alın, elektrikli mikserle tamamen soğuyana, beyazlar opak renk olup karışım hacminin üç katına çıkana kadar 7 dk civarında çırpın. Geniş bir silikon spatulayla erimiş çikolatayı yumurtalı karışıma yedirip tamamen karışmasını sağlayın. Karışımın bu aşamada oda sıcaklığında veya biraz daha soğuk olduğundan emin olun. Ve çırpılmış kremayı bu çikolatalı karışıma ilave edip homojen bir görünüm elde edene kadar spatulayla yavaşça karıştırın, olduğu gibi kek kalıbına dökün. Kapta hava boşlukları kalmaması için birkaç kez tezgâha vurarak eşit dağılmasını sağlayın. En az 4 saat, en fazla bir gece dondurun. 4 tatlı tabağını da dondurucuya atın.

Orta büyüklükte bir kapta kalan çırpılmış kremayı da orta sertliğe kavuşana kadar 2 dk çırpın. Donmuş çikolatalı musu buzluktan çıkarın. Kenarlardan sarkan yağlı kâğıt sayesinde doğrama tahtasına alın ve 8 bara bölün. Çikolatalı barları tabaklara alın, kremayla süsleyin, en üste de rendelenmiş çikolatayı (sebze soyacağıyla rendeleyebilirsiniz) serpin. Hemen tüketmeyecekseniz her bir barı streç filme sarıp kilit bir torbada 2 haftaya kadar saklayabilirsiniz.

 

BENZER YAZILAR