GÜNEŞ SONRASI BAKIM

Güneşe maruz kalan cilt, toparlanmak için suya ve neme ihtiyaç duyar. Bütün gün koruyucu kremler sürerek plajda vakit geçirdikten sonra, cildini nemlendirmeye de özen göstermelisin.

Plajda bütün gün SPF 50 içeren güneş koruyucularını sürerek vakit geçirdin. Denize her girip çıktığında ve her iki saatte bir krem ve losyonlarını yeniden uygulamayı ihmal etmedin. Yüzünü güneşin zararlı ışınlarına maruz bırakmamak için geniş kenarlı hasır şapkanı asla başından çıkarmadın. Her daim şemsiye altında kalmayı tercih ettin. Buraya kadar her şey harika! Ancak aynı titizliği, güneşten sonra vücudunu ve cildini nemlendirme konusunda da göstermelisin.

Güneşlenirken sürdüğün krem kadar, güneşten sonra kullandığın nemlendiricinin de ayrı bir önemi var. Güneş görmüş, yanmış, bronzlaşmış cildin kendini yenilemesi gerekir. Bunun için de su rezervinin korunmasına ve neme ihtiyacı vardır. İşte bu noktada “after-sun” denilen, güneşten sonra kullanılmak için düşünülmüş ürünler yardımına koşuyor. Women’s Health, serinleten, ferahlatan, cildi nemlendiren ve besleyen güneş sonrası bakım ürünlerini senin için seçti.

Güneş sonrası kremlerin çoğunun içeriğinde aloe vera bitkisine rastlıyoruz. Rahatlatıcı ve serinletici özelliği ile bilinen aloe vera, yanmış cildin yatışmasını sağlayarak nemlendiriyor. Cildi en hızlı yenileyen bitki olarak bilinen aloe vera, içeriğindeki 120’yi aşkın mikro besin maddesi ile önemli bir sinerjik bileşim yaratıyor. Nivea After Sun Spray (18 A), güneş banyosu sonrasında yıpranmış cildi, içeriğindeki aloe vera ile serinletip rahatlatan ve nemlendiren bir ürün. Provitamin B5 ile zenginleştirilmiş formülü ile cilt tarafından hızla emiliyor. Cildin esnekliğini korurken, güzel ve uzun süreli bronzluk sağlıyor. Cildin nem dengesini arttırarak ipeksi bir yumuşaklık kazandırıyor. İçeriğindeki E Vitamini ise cildi erken yaşlanmaya karşı koruyor.

Güneşten sonra cildimizi yatıştırırken bronzluğumuzu da korumayı arzu ederiz. RoC Soleil Protexion+Bronzluğu Uzatan Güneş Sonrası Losyon (39 A), yüz ve vücut için bronz görünüm süresini uzatırken cildi yoğun şekilde nemlendiriyor. Ferahlatıcı ve yağlı olmayan yapısı ile cildi sakinleştiriyor. Aloe vera bitki jelini yüzde 100 saf olarak içeren Ocean Potion Güneş Sonrası Nemlendirici Losyon (29 A) da, güneşten sonra el, yüz ve vücut bakımı için ideal.

Bazı güneş sonrası ürünler ise, cildi yeniden yapılandırarak yaşlanmayı önlerken cildin bir sonraki güneşli güne hazırlanmasını sağlar. Sisley Sunleya Age Minimizing After Sun Care (465 A), shea yağı, deniz yosunundan elde edilen peptit özleri, botanik özler, mineraller, vitaminler gibi aktif içerikleri sayesinde, DNA hücrelerinin hasar görmesini engellerken, ince çizgilere yol açan nemsizliğin önüne geçiyor.

Clinians Güneş Öncesi ve Sonrası Losyon (A 39) ise, birden fazla özelliğe sahip çok özel bir ürün. Güneşe çıkmadan birkaç gün evvel uygulanınca melanini aktive ediyor. Böylece altınımsı bir bronzluk kazanması için cildi hazırlıyor. Güneş sonrasında ise, cildi nemlendirip bronzluğun daha uzun dayanmasını sağlıyor.

La Ligne Güneş Sonrası Losyon (6,90 A), cilde tazelik hissi verip dinlendiriyor ve sakinleştiriyor. Güneşten yıpranmış cilde bakım yapıp nemlendiriyor. Düzenli kullanıldığında bronzluk süresini uzatmaya yardımcı olurken, hoş kokusuyla da ferahlatan bu ürünü bütün Gratis Mağazaları’nda bulabilirsin.

Sana En Uygunu Hangisi?

Yağlı cilde sahip olanlar, yoğun yapılı losyonlar kullandığı zaman akne sorunu ile karşılaşabilir. Bu yüzden cildin yağlıysa, yağ içermeyen formüller tercih etmelisin. Clinique After Sun Rescue Balm (59 A), ekstra nemlendirici formülü ile güneş sonrası cildinde oluşabilecek hasarı en aza indirip cildini rahatlatıyor ve soyulmayı engelliyor. Yağ içermeyen ve alerjiye sebep olmayan bu ürünü hem yüzünde, hem de vücudunda kullanabilirsin.

Güneşin neden olabileceği hasarlara karşı yatıştırıcı etkiye sahip olan Decléor Sun Expert Lait Apaisant Apres Soleil (73 A), cildi derinlemesine nemlendirip erken soyulmayı önlüyor. Yağ içermeyen bu ürünün taptaze ve canlandırıcı bir kokusu var.

Hem yüz, hem de vücut kullanımına uygun olan Avon Anew Solar Advance After Sun Balm (13,20 A) da yağsız ve hafif formülü ile cilt tarafından kolaylıkla emiliyor. Cildi güzelce besleyip yatıştıran krem, kızarmayı ve soyulmayı önlüyor.

Her cilt tipi için uygun olan Biotherm Güneş Sonrası Krem (62 A) içeriğindeki gliserol, karite yağı, kayısı ve üzüm çekirdeğinin esansiyel yağları sayesinde cildini derinlemesine nemlendiriyor. Dermabiyotik etkili saf termal plankton özü ise cildi rahatlatıyor.

Hangisini seçersen seç, güneş keyfin bittikten sonra cildini rahatlatıp sağlığını korumayı sakın ihmal etme.

Gece İçin Özel

Yaz mevsiminde ağır maddeler içeren gece kremleri kullanmaktan kaçınırız. Carita Sun Creme Apres Solaire Lissante Visage Repatrice (258 A), güneşe maruz kalan cildi onarmak için geliştirilmiş bir gece kremi. Bu yaşlanma karşıtı krem, kırışıklıkları giderip cilt elastikiyetinin kaybolmasını önlüyor. Cildi yatıştırıp besliyor ve nemlendiriyor. Güneş sonrası iyice temizlenmiş yüz ve boynuna uygulayabilirsin.

Yazı: Ece Çağlar

 

BENZER YAZILAR