Smoothie, Zayıflamaya Yardımcı Oluyor mu?

Smoothie, gözümüze çok masum görünüyor ve koşucular olarak zayıflama yolunda da doğru bir içecek olduğunu düşünüyoruz. Peki ya yanılıyorsak? 

Smoothie’lerin meyve ve sebzelerle hazırlandığını ve diyet yaparken akıllıca bir seçim olacağını düşünebilirsiniz ancak konunun tartışmalı kısmı bu değil. Diyelim ki smoothie servisi yapan bir kafeden meyveli karışımlar alıyor veya evinizde kendiniz hazırlıyorsunuz. Healing Superfoods for Anti-Aging: Stay Younger kitabının yazarı beslenme uzmanı Karen Ansel, kolaylıkla aşırıya kaçırabileceğinizi söylerken smoothie çılgınlığını da şu soruyla eleştiriyor: “Bir oturuşta beş porsiyon meyve yemezsiniz, o hâlde neden içmeniz gereksin?”

Smoothie’ler sağlıklı bir öğün veya atıştırmalık olabilir ancak bütün olay porsiyon kontrolüne dayanıyor. Ansel, bir muz, bir küçük kâse kadar orman meyvesi, 240 ml yoğurt, biraz süt veya meyve suyu içeren sıradan bir tarifin, kalori ve şeker alımınızı tartışmasız şekilde yükselteceğini söylüyor. The Small Change Diet kitabının yazarı diyetisyen Keri Gans’in önerisi, bunun yerine, protein değeri yüksek ve sizi tok tutabilecek 240 ml süzme yoğurt veya sütü, enerji verecek bir porsiyon meyve ile sağlıklı ve doyurucu iki yemek kaşığı yerfıstığı ezmesi ya da bir çeyrek avokadoyla buluşturmanız. Bu karışım zayıflama programınıza yakıt olabilir.

BENZER YAZILAR