BÜYÜKADA’DA TATİL

Büyükada’nın masalsı atmosferinde, İstanbul’dan fazla uzaklaşmadan harika bir hafta sonu geçirmenin keyfini çıkarabilirsin.

Farklı yerlerde, farklı zaman dilimleri yaşanır dünya üzerinde… Bazı yerler ise gerçekten çok özeldir. İşte bu nadir bulunan lokasyonların en sıradışı örneklerinden biri de Büyükada. İstanbul’dan yalnızca 30 dakikalık bir vapur yolculuğu ile ulaşabileceğin Büyükada’da, zaman ve mekândan bağımsız bir boyutta olduğunu hissediyorsun. Prens Adaları’nın en büyüğü olan Büyükada, İstanbul’dan bunalan herkese kucağını açmış bekliyor.

Adaya ayak basar basmaz, gürültüyü yanından eksik etmeyen trafiğin yerini, faytonları çeken atların nal sesleri alıyor. Büyük kentlerde üstümüze üstümüze gelen binaların yerini ise, etrafı erguvan ve leylaklar ile çevrelenmiş köşkler… İçinde kaybolduğumuz kalabalık da yok burada, onun yerine herkesin birbirini tanıdığı komşuluk ilişkileri var.

Adanın kapısı sayılabilecek iskeleden, faytonların rotasını takip eden birkaç dakikalık yürüyüş, seni adada konaklayabileceğin çok özel bir adrese ulaştırıyor: Ascot Hotel Büyükada.

Muhteşem Bir Butik Otel

Ascot Hotel Büyükada, işte bu eşsiz doğa ve tarihin üzerine kusursuz hizmeti de ekleyerek, sana muhteşem anlar yaşatmak üzere bekliyor. Butik otel konseptinde 2010 yılında hizmete açılan otel, ismini İngiltere’nin güneydoğusundaki Berkshire’da bulunan şirin ve şık bir köy olan Ascot’tan almış. Modern ve klasik çizgileri bir arada taşıyan 22 tane odası var. Odaların tüm dekorasyonu, duyulara hitap edecek şekilde tasarlanmış.

Sıcak yaz günlerinde serinlik ve sakinlik arayanlar için, otelin havuzu da çok güzel bir dinlenme seçeneği sunuyor. Otelin Jack’s adlı restoranında ise, Türk ve İtalyan mutfaklarının seçkin lezzetleri servis ediliyor. Lezzet Tasarımcısı Maksut Aşkar’ın danışmanlık yaptığı Jack’s, menüsü ve Akdeniz ev kültürünü yansıtan sunumuyla, İstanbul’un lezzet duraklarına bir yenisini ekliyor.

Otelin İngiliz Kurucu Ortağı Rupert Ferard, sundukları hizmet kalitesi ve mükemmellik yaklaşımıyla, Büyükada’da tatil yapmak isteyenlere benzersiz bir deneyim vadettiklerini söylüyor. Ferard’ın, “Neden Büyükada?” sorusuna ise son derece net bir yanıtı var: “Çünkü biz Büyükada’yı ilk gördüğümüz anda âşık olduk.”

Yıllık izne çıkmayı beklemene gerek yok. Unutulmaz bir hafta sonu tatili yaşamak için, İstanbul’un adaları kadar güzel bir seçenek bulamazsın! Otelle ilgili daha fazla bilgi ve rezervasyon için Ascot.com.tr adresini ziyaret edebilir veya 0216 382 28 88 numaralı telefonu arayabilirsin.

Yazı: Sibel Yeşilçay

BENZER YAZILAR