Lezzet ve Sağlık Dolu: Dövülmüş Baharatlı Tavuk

New York’taki Heart restoranının şefi Marco Canora’nın bu tavuk tarifi, hem enerji deponuzu dolduracak hem de stresinizin azalmasına yardımcı olacak.

MALZEMELER:

Derisiz kemiksiz tavuk göğsü (170- 225 g arası)

6 çay kaşığı sızma zeytinyağı
1 küçük limon, kabuğu rendelenmiş ve dilimlenmiş
2 çay kaşığı kuru adaçayı
1 çay kaşığı taze biberiye, doğranmış
1 küçük diş sarımsak, doğranmış
450 g roka
¼ kırmızı soğan, piyazlık doğranmış
1 çay kaşığı balzamik sirke

YAPILIŞI:

1. Tavuk göğüslerini düz şekilde doğrama tahtasına koyun, bıçakla bir tarafından yatay şekilde kesin (iki ayrı parça hâline getirmeyin) ve defter gibi iki yana açın.
2. Bir kâsede 4 çay kaşığı yağ, limon kabuğu, kuru ve taze otlar, sarımsakla birlikte birer tutam tuz ve karabiberi karıştırın. Sosu tavuk göğüslerin üzerine sürün. Her bir tavuk göğsünü iki parça streç film arasına yerleştirin. Bir et döveceği ile tavukları 0,5-1 cm arası inceliğe kavuşana kadar dövün.
3. Geniş bir tavayı orta ateşe alın, 1 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın. Tavuk göğüslerden birini tavaya alıp üzerine ağır bir şeyle bastırarak her bir tarafını 3 dk kadar pişirin, servis tabağına aktarın. Aynısını diğer göğüs için de uygulayın.
4. Bir kapta roka, soğan, balzamik sirke ve kalan zeytinyağını harmanlayın. Tavukların üzerine limon sıkın ve salatayla servis edin. 2 kişiliktir.

Besin Değerleri: 422 kalori, 37 g protein, 4 g karbonhidrat (1 g lif), 28 g yağ

BENZER YAZILAR