YEPYENİ OJE TRENDLERİ

Dış görünümünü çok fazla para harcamadan da değiştirebilirsin. Parlak oje renklerini ya da son zamanlarda trend olan pırıltılı veya çatlayan ojeleri dene.

1 Çatlayan Oje

Çatlayan oje görüntüsü normalde kötüdür ama son senelerde moda olan çatlayan ojeler pek havalı ve asi bir görünüm yaratıyor. Pastel renkli bir ojenin üstüne çatlayan siyah oje uygulayabilirsin. Böylece tırnaklarında kırılmış cam etkisi yaratacaksın.

Nasıl uygulamalı? Pastel renkli ojeyi her bir tırnağına iki katman hâlinde uygulayıp kuruması için 10 dakika bekle. Los Angeleslı Manikür Uzmanı Beth Fricke, çatlayan ojeyi tamamen kuru tırnaklara sürmen gerektiğini söylüyor. M.A.C In the Dark Purple (27TL) üzerine OPI Black Shatter Nail Lacquer (27TL) lullanabilirsin.

2 Elektro Renkler

Tırnaklarını en son neon bir renge boyadığında herhalde fosforlu kalem kullanmıştın. Şimdi ise piyasada birbirinden farklı renklerde neon ojeler bulabilirsin. New Yorklu Manikür Uzmanı Deborah Lippmann, neon renklerin pırıltılı değil mat olması gerektiğini, böylece daha şık duracağını söylüyor.

Nasıl uygulamalı? İşe önce tırnaktaki çatlakları dolduran bir bazla başlamalısın. Lippmann, patlayan renklerin tırnak kusurlarına daha fazla dikkat çektiğini söylüyor. Ardından turuncu ya da parlak pembe renklerde mat bir ojeyi iki katman hâlinde uygulamalısın. Birçok oje markası mat renkli ojeler üretiyor. Fakat oje koruyucusu uygulayarak daha zarif bir görünüm elde edebilirsin. Barielle Shades Flirtini (22,50 TL) üzerine Butter London Matte Finish Topcoat (54,95 TL) kullanabilirsin.

3 Çizgili Tırnaklar

Eğer manikür konusunda uzmanlığın yoksa, tırnaklarına desenler yapmak hiç de iyi bir fikir olmaz. Ama koyu renkli bir ojenin üzerine ince bir çizgi çekmek amatörler için bile kolaydır. Hem de şık durur.

Nasıl uygulamalı? Önce tırnaklarına iki kat oje uygulayıp 10 dakika boyunca kurumasına izin ver. New Yorklu Manikür Uzmanı Patricia Yankee, eğer yüzey ıslak olursa çizgilerin düzgün görünmeyeceğini söylüyor. Siyah renkli bir ojeyle düz bir çizgi çekmeye çalışmalısın. Oje kalemleriyle daha iyi sonuç alırsın ama bulamazsan ojeyle idare etmek zorunda kalacaksın. Ardından oje koruyucu sürmeyi unutma. Essie Chinchilly (27,50 TL) üzerine Sally Hansen Complete Salon Manicure Black Platinum (13 TL) kullanabilirsin.

4 Gölgeler

Aynı rengin koyudan açığa gitmesine “ombré” ismi veriliyor (biz gölge diyebiliriz). Moda ve saç tasarımında ortaya çıkan bu trend, tırnak renklerini de etkiledi. Mat ve pastel bir tondan daha canlı bir renge kayan tırnaklar yaratabilirsin.

Nasıl uygulamalı? Pastel tonlarda zarif renkler seçmelisin. Yankee, hafif parlak yumuşak pembeleri seviyor. Tırnağın alt yarısına yumuşak tonlarda bir pembe sür. Üst yarısına ise bir veya iki ton daha koyu ve daha parlak bir pembe sürerek iki rengi kaynaştır. Birkaç dakika kurumasına izin ver. Yankee, iki kat oje koruyucusu sürersen ojenin daha kolay kuruyacağını ve tırnaklarının pürüzsüz görüneceğini söylüyor. Mavala Candy Floss (18,25 TL) ve Flormar Supershine Miracle Oje U 21 (2,30 TL) kullanabilirsin.

5 Çift Renkli Tırnaklar

French manikür modası iyice geçti ve sıkıcı olmaya başladı. Ama iki beklenmeyen rengi birbiriyle kombinlersen daha eğlenceli olabilir.

Nasıl uygulamalı? Fricke, benzer tonlarda iki farklı rengi kombinlemeni öneriyor. Mesela koyu bej ve parlak boz rengi ya da parlak pembe ve eflatunu bir arada kullanabilirsin. French manikürü düzgün uygulayabilmek için Mavala’nın French Manikür Seti’nden (49 TL) faydalabilirsin. Tırnak uçlarına bant yapıştırdıktan sonra iki ince katman hâlinde baz sür. Birkaç dakika kurumasını bekledikten sonra bantları çıkar ve tırnak uçlarına da oje sür. Chanel Le Vernis (70 TL) May ve June renkleri bu tarz maniküre çok yakışacak.

6 Pırıltılı

Lippmann, iri parçalı parıltıların oje sürmendeki kusurları örteceğini ve tırnaklarında daha elegan duracağını söylüyor.

Nasıl uygulamalı? Tırnak bazı sürmeyi asla ihmal etme, yoksa pırıltılı ojeyi çıkarmakta epey zorlanırsın. Mat bir ojenin üstüne iki kat pırıltılı oje sür ve koruyucu katmanı sürmeden evvel bir dakika bekle. Lancôme Vernis in Love Chocolat Mordoré (45 TL) ve Sephora Simli Oje (10.50 TL) kullanabilirsin.

Not: Elegan ve bakımlı bir görünüm için tırnaklarını daima kısa tut.

Derleyen: Ece Çağlar

BENZER YAZILAR