Koşarken Bu Mevsimin Tadını Çıkarın!

Soğuk ve yağmurlu havalar, koşu motivasyonunuzu düşürmesin. Zira sonbahar ve kış mevsimlerinde koşmak bir başka oluyor. Nedenleri yazımızda! 

Koşu için en ideal mevsimler sonbahar ve kış desek…Üstelik bu hem profesyonel koşucular hem de koşu sporuna yeni başlayanlar için geçerli. Nedeni ise serin havanın tempolu koşular için sağlıklı olması. Ayrıca serin havanın dışında rüzgar da vücudunuzu soğutur. Sıcak havalarda yüksek ısı performansınızı düşürür. 20 derece ve üzeri havalar daha yavaş koşmanıza ve daha kısa mesafeler kat etmenize neden olur. Bu daha çok yarışlar için zararlı. Çoğu koşu yarışları bu yüzden sonbaharda yapılmaktadır. Ayrıca alerjisi olan kişiler için soğuk havalar idealdir, çünkü havada alerjiye neden olabilecek polenler yoktur.

Mutlu Koşun

Kış günlerinin kısa sürmesi nedeniyle, ışıksız ve güneşsiz kaldığınız için mutsuzluk hissiniz de çoğalır. Bu gibi havalar serotonin hormonunun daha az üretilmesine neden olur. Koşu sırasında da endorfin hormonu salgılandığından daha rahatlamış ve dengeli hissedersiniz. Kış depresyonuna böylelikle karşı gelmiş olursunuz.

Virüsleri Önleyin

Serin ve temiz havada koşarak endojen savunma maddelerinin üretilmesini sağlarsınız. Böylelikle virüsler ve bakterilere karşı savaşa hazırlıklı olursunuz.

BENZER YAZILAR