Ve Finiş… Maratoncu Harriette Thompson, Artık Yok

2015 yılında San Diego Rock ‘n’ Roll Maratonu’nu tamamlayan en yaşlı kadın olan Harriette Thompson, geçtiğimiz Pazartesi hayatını kaybetti. 

The Charlotte Observer gazetesinin haberine göre, beş çocuk annesi ve aynı zamanda büyükanne olan Thompson, 6 Ekim’de düşmesi sonucu yaralandı. Maratonlar sırasında yanında koşan oğlu Brenneman Thompson, gazeteye hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Kanseri iki kez yenen Thompson, Leukemia and Lymphoma Society (Lösemi ve Lenfoma Derneği) için San Diego Rock ’n’ Roll Maratonu’nda düzenli olarak  koşuyordu. San Diego’da maraton koşmaya 1999 yılında başladı; kanser tedavisi gördüğü 2003 yılı dışında, 2015’e kadar kesintisiz olarak yarışa katıldı. Çabaları sayesinde, kanser araştırmaları için 115 dolardan daha fazla destek topladı.

2015 yılında, tam yaşı 92 yıl 65 günken, 2010’da Honolulu Maratonu’nu bitiren ve tam yaşı 92 yıl 19 gün olan Gladys Burrill’in rekorunu kırmıştı.

Thomspon, yarışlar sırasında kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen hayranları tarafından durduruluyordu.

2015 yılında Runner’s World’e “Çok yaşlı olduğumdan herkes benle fotoğraf çektirmek istiyor demişti.  “Brenny, ’Onu durdurmayın, sadece selfie çekin’ dese de, her zaman durdurmayı ve fotoğraf çektirmeyi tercih ettiler, hiçbir zaman bitişe gelemememin nedeni de bu. Ama bu çok eğlenceli, tek yapmanız gereken 90’lı yaşlarınıza gelmek ve çok daha fazla dikkat çekmek.”

Haziran ayında 94 yaşında, San Diego’da yarı maratonu 3:42:56 olarak tamamladı ve 21,84 km’yi tamamlayan en yaşlı kadın rekorunu kırdı.

“Kendimi hiç atlet olarak düşünmedim, ama koşunun hepimizin doğal bir şekilde yaptığı bir şey olduğunu hissediyorum” diyor.

Maraton koşmaya 76 yaşındayken başladı. Koşucu olmadan önce, Carnegie Hall’da performans sergileyen bir konser piyanistiydi. Kuzey Karolina’da emekliler için bir yaşam kompleksi olan  The Cypress of Charlotte’ın sakinlerine de sergilediği performanslar dahil olmak üzere, yaşamı boyunca piyano çalmaya devam etti.

67 yıllık eşi  Sydnor Thompson da Ocak 2015’te hayatını kaybetmişti.

 

BENZER YAZILAR