DÜŞÜNMEDEN ZAYIFLA!

Üstüne basa basa gün içinde en az altı öğün yemenin önemini, beyaz un, şeker ve işlenmiş gıdalardan uzak durmamız gerektiğini söyleyip duruyoruz. Bunu söylerken aslında uygulamanın zor olduğunun da farkındayız. Kimsenin sağlıklı beslenmek için evde az yağlı yemekler hazırlamaya ve onları paketleyip ofise getirmeye vakti olmuyor. Bu nedenle de bir bakıyoruz öğlen yemeğinde önümüzde kalori ve yağ bombası olan yiyecekler var. Sonra da “Ben bu ara kilo mu aldım?” diye yakınmaya başlıyoruz.

Seni bütün bu sıkıntı, uğraş ve düşüncelerden kurtaracak bir çözümden bahsetmek istiyorum; Rafinera. Onlar Türkiye’de yapılmasına pek de alışık olmadığımız bir hizmet sunuyor. Sana özel bir beslenme programı hazırlıyor ve bunu istediğin saatte kapına kadar getirip teslim ediyor. Sana kalansa verilen ana ve ara öğünleri afiyetle yemek ve onların dışında hiçbir şeye elini sürmemek.

Kimileri bırakın rejim yapmayı, “diyet” kelimesini duyduğu anda mutsuz bir insana dönüşüverir. Kimileri de rejim yapmadan rahat edemez. Ben ikinci grupta yer alıyorum. Beslenmenin önemine hâkim bir insan olarak bugüne kadar denemediğim rejim türü sanıyorum kalmadı. Aldığım bir haftalık beslenme planının ardından bir kilo vermiş oldum ve açıkçası çok memnun kaldım. İlgilenenlere duyurulur; www.rafinera.com

Beslenme düzeni
Beslenme planını hazırlamadan evvel Rafinera danışmanları senin hayatınla ilgili bazı bilgiler ediniyor. Kolesterolün yüksek mi? Bütün gün masa başında mı oturuyorsun? Egzersiz yapıyor musun? Ne yemeyi seversin, neyi kesinlikle yemek istemezsin? Bu sorularla birlikte De-Light (kilo vermek isteyenlere), Fit & Well (sağlıklı beslenmek ve formda kalmak isteyenlere), Vegetarian (beslenme çeşitliliği arayan sebze severlere), Mom-to-be (anne adaylarına) ve Detox (stresi üç günde vücudundan atmak isteyenlere) programlarının arasından kendi amacıma yönelik seçimini yapıyorsun.

Öğünler
Rafinera, senin tercihin doğrultusunda beş öğün yiyeceği, ısıya özel kaplarla istediğin adrese teslim ediyor. “Yiyecekleri ısıtacak yeri ben nereden bulayım şimdi” diye panik olmana da gerek yok çünkü gelen yemekler ısıtmadan da gayet lezzetli oluyor. Öğünler oldukça şık bir restorandakinden farksız olarak sunuluyor. Dolayısıyla rejim yapıyor gibi hissetmiyorsun.

Kazanç
Bir hafta boyunca mutfağın için yağacağın harcamaları bir düşün. Buna dışarıda yediğin içtiğin her şeyi kat. Üstüne de vizitesi 150-200 TL arasında değişen bir diyetisyen ücretini ekle. Ortaya çıkan sonuçla rafinera’nın sana sunduğu paket göreceksin ki yakın fiyatlarda. Üstelik sana kalan kısıtlı zamanlarda yemek pişirmek zorunda kalmayacaksın.

Yazı: Hande Tokmak

BENZER YAZILAR