İNTERNETTE SON DAKİKA ALIŞVERİŞİ

Yılbaşı alışverişi için mağaza mağaza gezmek istemiyorsan internet alışverişini dene!

Bütün mağazalar hıncahınç dolu, güzel parçalar çoktan tükenmiş durumda ve sen henüz harekete bile geçemedin. Ne yapacaksın? Paranı internet alışverişlerinde çok daha kârlı olabileceğin son günlere sakla. National Retail Federation (NRF)’a göre, 2008 yılında internet üzerinden satış yapan firmaların yüzde 43’ü promosyonlarını son günlere sakladı. 2009’de ise bu oran yüzde 72’ye çıktı. İşte kazançlı alışveriş rehberi:

Alışveriş sitelerine üye ol
Bu sitelerde hangi markalarda ne zaman satış başladığını ve indirim oranlarını önceden öğrenmek mümkün. Limango.com.tr adresinden Limango’yu takip et. Üye değilsen bir arkadaşın aracılığıyla üye olabilir ya da doğrudan Limango’ya başvurabilirsin. Her sabah yepyeni kampanyaların başladığı bu sitede, favori markaların ürünleri yüzde 70’e varan indirimlerle satışa sunuluyor. Böylece hediyelerini mağazadan alamayacağın fiyatlara alabilirsin. Sezonist.com sitesini takip ettiğinde ise sezon ürünlerde şaşırtıcı indirimler yakalayabilirsin.

Fırsatları kolla
Bir fırsat sitesi olan yakala.co, üye olup 20 Aralık’a kadar en yüksek puanı toplayana, harika bir hediye veriyor. Beymen’den kıyafet, Mos’tan saç yapımı, limuzinle yolculuk ve ertesi gün LifeCo’da masaj… Bazı siteler ilk kez alışveriş yapanlara iyi tekliflerde bulunur. Shopzilla sitesinin Alışveriş Uzmanı Helen Malani, “Eğer bilgisayarının göz atma geçmişini temizlersen (cookies), her zaman girdiğin bir siteye tıpkı ilk kez giriyor gibi giriş yapabilir ve promosyonlardan yararlanabilirsin” diyor.

E-posta listesine kayıt ol
İnternette fırsatları kollamak için zamanın yok mu? O halde bırak fırsatlar sana gelsin. Brokeandbeautiful.com alışveriş blogunun yazarı Lindsay Ginn, pek çok e-bültenin indirim kuponu kodları içerdiğini ve bunların sanal mağazalarda daha fazla indirim sağladığını söylüyor. Eğer spam endişen varsa,sadece alışveriş için kullanacağın ayrı bir e-posta adresi oluştur.

Bilgilerini koru
Geçen yıl Internet Crime Complaint Center’a internetten yapılan ödemelerle bağlantılı toplam 239 milyon dolar tutarında dolandırıcılık şikayeti geldi. Bilgisayar güvenlik firması McAfee’nin Online Alışveriş Uzmanı Reema Shown, “Sadece şifrelenmiş sitelerden alışveriş yap” diyor. Bunu nasıl anlarsın? Adresi kontrol et, “https” ile başlamalı. Sondaki S, güvenli bir site olduğunu gösterir.

Yakayı ele verme
Shop.org’a göre, 25 ile 34 yaş arası kullanıcıların yüzde 66’sı iş yerindeyken internetten alışveriş yapıyor. Evet, senin mesai saatlerinde böyle bir şey yapmadığını biliyoruz. Yine de, IP numarasını gizleyen youhide.com ya da turbohide.com gibi ücretsiz bir web yazılımı kullanabileceğini bilmende fayda var. Böylece web trafiğin şifrelenir ve şirketinin IT departmanı tarafından yaptığın saçmalıklar görülmez hale gelir. Bizden söylemesi!

BENZER YAZILAR