JENNY 27 KİLO VERDİ

Tae-Bo ile istediği sonuca ulaşan bir annenin başarı öyküsü…


ÖNCE
88 kg
SONRA
61 kg

Kırılma noktası
Lise yıllarında amigo kız olan Jenny için zayıf kalmak hiç sorun değildi. Ama liseden sonra IT sektöründe iş buldu ve günde sekiz saatini masa başında oturarak geçirmeye başladı. “Akşam yemeğinden sonra kocamla birlikte televizyon karşısına geçiyor ve yatma saatine kadar da yerimizden kalkmıyorduk” diyor. Sekiz yıl ve iki çocuğun ardından Jenny tam 88 kiloya ulaştı.

Değişim
İkinci çocuğu Chase altı aylıkken, bir sabah bitkin düştüğünü hissetti. “Uyanalı henüz bir saat olmuştu ama kanepeye uzanmıştım ve tekrar yatağa gidebilmeyi hayal ediyordum” diyor. Bu onun bir şeyler yapması gerektiğini fark ettiği an oldu. Jenny, yeme alışkanlıklarını değiştirmeye porsiyonlarını ölçerek ve bir diyet günlüğü tutarak başladı. Kırmızı et yerine beyaz et tercih ediyor, her öğününe tam tahıllar ve taze sebzeler ekliyordu. Tekvando, dans ve boks karışımı bir spor olan Tae Bo yapan kuzeninden ilham alarak birkaç video satın aldı. İzlemeye başladıktan sonra ilk yarım saatin oldukça zor olduğunu gördü ve daha kısa sürelerle egzersiz yapmaya karar verdi. 15 dakika yaptı ve 10 dakika mola verdi. İlk çalışmasını bu şekilde bitirdi. Sonunda bu sporu o kadar sevdi ki eğitmenliğe bile başladı.

Kazandıkları
Jenny ilk bir ay içinde beş kilo verdi. “Elmacık kemiklerim olduğunu fark ettiğimde şok oldum!” diye anlatıyor şaşkınlığını. Altı ay sonra 18 kilo kaybetmişti ama kilo vermesi durmuştu. Bu noktadan sonra Jenny egzersizlerine ağırlık kattı ve dambılla çalışmaya başladı. Bu zor antrenmanlar, dokuz kilo daha vermesine yardımcı oldu. “Çocuklarım eski fotoğraflarıma baktığı zaman beni tanımıyor” diyor.

Tavsiyeleri
Bilgi topla: Sağlıklı beslenmeyle ilgili temel bilgileri öğrenmek için bol bol oku. Öğrendiklerin hedefine daha kolay ulaşmana yardım oluyor.
Hata yapmayı sorun etme: Hata yaptığında bunu fark ediyorsan zaten değişmek için çabalıyorsun demektir. Hata yaptıktan sonra kaldığın yerden diyetine devam et.
Planlı ol: Yoğun olacağını bildiğin günler için, dondurucudaakşam yemeğinde yiyebileceğinaz yağlı yiyecekler bulundur.

BENZER YAZILAR