WOMEN’S HEALTH KADINI

Yıldız Rachel Bilson, Hart of Dixie dizisi ile ekranlara geri döndü! Kapak çekiminin kamera arkası da burada
Women’s Health karizmatik oyuncuyla, başarıları, arzuları vehayattan beklentileri hakkındakonuştu.

Hollywood’da bağımlı yıldızlardan daha bol bir şey yoktur. Rachel Bilson ’ın bağımlılığı ise oldukça zararsız. O iflah olmaz bir moda tutkunu! Tam bir ayakkabı delisi olduğunu söyleyebiliriz. Bu aralar Charlotte Olympia’nın ayakkabı tasarımlarına bayılıyor: “Renkve dokularını çok beğeniyorum. Onun tasarımı bir çift zümrüt
yeşili, bir çift de parlak sarı ayakkabım var. İkisi de kapalı burunlu, topuklu ayakkabılar. Platform modelleri de çok seviyorum.” Rachel çok şanslı çünkü Hart of Dixie dizisindeki karakteri de modaya körü körüne bağlı ve muazzam bir gardırobu olacak.
Bu rol Rachel’a The O.C. dizisinde oynadığı sevimli ve şımarık genç kız Summer Roberts karakterini bıraktıktan yaklaşık dört sene sonra gelmiş. Dizide New Yorklu Doktor Zoe Hart rolündeki Rachel, bir önceki dizideki gibi kibirli, inatçı ve zeki bir karakteri canlandıracak. Hayatın önüne çıkardığı engellerle mücadele edecek.
Bir süre evvel 30 yaşına basan Rachel da, kendini karakterle özdeleştiriyor. “Herkes bir şeylerin değişeceğini söylüyor, ben de merakla bekliyorum. Üçüncü memem çıkar belki!” diyor gülerek. “Herşey zamanla yerli yerine oturacak ve ben olgunlaşacağım.”
Rachel yeni yaşında vücudunu ve ruhunu iyileştirecek değişimler yapmayı planlıyor. Kararlarından biri, 2008’de çekilen Jumper filminde beraber oynadığı 30 yaşındaki aktör Hayden Christensen ile tekrar birleşmek. Bir başka kararı ise et yemeyi bırakmak olmuş; bu kararı Hart of Dixie dizisinin çekimlerinde kendisine yaklaşan sevimli bir inek sayesinde vermiş.
Kapağımızı da süsleyen kıvrımlı vücuduna bakıp imrenmemek mümkün değil. Bunu genetik özelliklerine ve aktif yaşam tarzına borçlu. En sevdiği egzersiz ise dans ve açık hava sporları. Salonlarda vakit geçirmekten fazla hoşlanmıyor.
Çocukken tenis oynayan Rachel, geçenlerde kendine yeniden tenis malzemeleri satın almış. Arkadaşları ile Los Angeles’taki Griffith Park’a gidip tenis oynamak çok hoşuna gidiyormuş. Bu parkın doğa yürüyüşü yapmak için de ideal olduğunu söylüyor. Evden çıkmak istemediğinde ise bir DVD koyup yoga yapıyor: “Rahatlamak ve vücudu biçimlendirmek için mükemmel bir yöntem.” Zayıflık konusunu ise asla kafaya takmıyor: “İnsan yemek yemeyi ve hayatı sevmeli!”

Ev kızı
Rachel, evde vakit geçirmeyi ve yeni tarifler denemeyi seven çok hamarat bir kız. İşte verdiği ipuçları:
Sinema geceleri düzenle. Rachel, evde sinema gecesi düzenleyip arkadaşlarını davet etmeyi çok seviyor. The Princess Bride, The Goonies, The Wedding Singer ve Dirty Dancing izlemekten bıkmıyor. Küçükken Dirty Dancing filmini her gün izlermiş. Külotlu çorap ve sütyen giyer, saatlerce dans edermiş.
Güzel tabaklar kullan. Rachel 2011 başlarında kendi tasarladığı EdieRose Home yemek setini piyasaya sürdü. Kelebekler, tavus kuşları ve çiçeklerle süslenmiş seri, aynen Rachel’ın sevdiği vintage tarzını yansıtıyor.
Keyifli yemekler hazırla. Misafirlerini Los Angeles’taki İspanyol tarzı döşenmiş evinde zevkle ağırlayan Rachel, yemek pişirmek için Barefoot Contessa Back to Basics kitabından yardım alıyor. Favorileri, Fransız usulü elmalı tart, tavuk güveç ve İngiliz usulü kızarmış balık ve patates.

Kendi Stilini Nasıl Oluşturabilirsin?
Rachel’ın harika görünümünün ardındaki sır, orijinal ve dikkat çekici parçaları bulup onları kendi tarzına uyarlaması. Women’s Health okurlarına tavsiyeleri ise şunlar:
Öncelikle: Hangi Şehirdesin?
Rachel ne zaman yeni bir şehre ayak bassa, antikacı dükkanlarını ve vintage mağazalarını buluyor. Şehrin merkezindeki lüks mağazalara uğramıyor bile. Diğer bir kaynağı ise internet. Net-a- Porter.com en sevdiği site.
Yaratıcı Kombinler Yap
Rachel’a göre, vintage bir görünüm yaratmanın en kolay yolu yeni ve eski parçaları kombinlemek. Çok düzgün, fazla elegan tarzlar ona göre değil: “Şık bir elbise giydiğimde bile hiç çaba harcamamış gibi görünmeyi seviyorum. Vintage elbiselerle tasarım ayakkabıları kombinlemek her zaman işe yarar. Ya da jean pantolonla vintage bir bluz…”
Terziye Güven
“Geçenlerde vintage elbiselerimden birini kısaltmak istedim ve sonuç tam bir faciaydı. Çok kısa kesmişim! Neredeyse ağlayacaktım. Neyse ki başarılı bir terzim var, ne zaman kesme biçme ihtiyacım olsa hemen ona koşuyorum.”

Tıkla ve Öde!
Rachel internette müthiş kıyafetler, aksesuarlar ve dekorasyon objeleri bulduğunu söylüyor. Onun tercih ettiği alışveriş sitelerini sen de ziyaret edebilirsin!
Shopbop.com
Rachel kendi stilini “ulaşılması kolay” olarak tarif ediyor. Bu sitede birbirinden başarılı ceketler, gece elbiseleri, takılar, botlar, çantalar ve daha fazlasını bulabilirsin.
WhoWhatWear.com
Gwyneth Paltrow tarafından sürülen ojeyi mi, Sienna Miller’ın portföyünü mü istiyorsun? O zaman bu site tam sana göre! Rachel, bu siteyi ilham almak için ziyaret edebileceğini söylüyor.
OneKingsLane.com
Rachel evini lüks dekorasyon objeleriyle süslemeyi seviyor. Bu sitede bazen yüzde 70’e varan indirimler oluyor! Rachel bu aralar Missoni havluların peşinde koşuyor.
BurkeDecor.com
Bu sitede modern ve eşsiz mobilyalar, ev aksesuarları bulabilirsin. Ürünlerin hepsi, tasarımcı ve dekoratörlerden oluşan bir takım tarafından bir araya getirilmiş. Rachel bu siteden en sevdiği Kobo marka soya mumlarını satın alıyormuş: “Mumların kokusu ‘Asian Grove’un şahane bir aroması var!”.

Rache ile kapak çekimi kamera arkasını izlemek için buraya tıkla.

Derleyen: Ece Çağlar / Fotoğraflar: Jeff Lipsky

BENZER YAZILAR