GÖĞÜS ESTETİĞİ VE SAĞLIK

Onlar tüm erkeklerin obsesyonu diyebiliriz. Dolayısıyla kendilerine çok az bir zaman ayırırsan ilginin merkezi hâline gelirsin.

Sorması zor olan soruların varsa, biz senin için her zaman buradayız.

Göğüs uçlarımdan bir sıvı geliyor. Ne oluyor dersiniz?
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dayna Salasche, “Göğüs uçlarından garip görünümlü sıvıların akması anormal değildir” diyor. Hamile olmamana rağmen akıntın oluyorsa, bunun nedeni tesadüf değilse uyarılma, papilloma (iyi huylu bir tümör), enfeksiyon ya da kullandığın bir ilacın yan etkisi olabilir. Nadiren de olsa hormon dengesizliğine yahut meme kanserine işaret edebilir. Eğer hamile değilsen doktorunla görüşmende fayda var.
Göğüs büyütme (estetik) operasyonundan sonra süt vermek mümkün müdür?
Innovative Cosmetic Surgery Center yöneticisi Doktor Todd Malan, çoğu implantın süt kanallarıyla ilgili bir bölgeye hasar vermediğini belirtiyor. Ancak bunların yüzde 20’sinin ilk sene içinde, ameliyatla yeniden düzeltilmesi gerekir. Ayrıca yüzde 30’u 10 yıl sonra bozulur. Yani normal prosedür en başta süt vermeyi engellemese bile, ne kadar sık operasyon geçirirsen bağ dokularında o kadar hasar yaşarsın ve göğüslerin de sarkar. Eğer sarkmayı daha fazla ameliyat yaptırarak düzelttirirsen süt kanalların tahrip olabilir ve süt veremez hâle gelirsin. Uzun lafın kısası, şüphelerini yok etmek için doktorunun sana tüm ayrıntıları anlattığından emin olmalısın.
Egzersiz yaparak göğüslerimi büyütebilir miyim?
Memelerde kas bulunmaz; yani bunun için çabalamaktan vazgeç. Marylandlı Kişisel Eğitmen Jonathan Ross, “Fakat memelerinin çevresindeki kasları sıkılaştırarak onları kaldırabilirsin” diyor. Aşağıdaki egzersizleri dene (sekiz kez tekrarlayarak her gün iki set hâlinde yap):
Backward-Facing Wall Slide Topuklarını, kalçanı, kürek kemiklerini ve kafanı duvara yaslayarak ayakta dur. Kollarını yanlardan omuz hizasına kadar kaldır, dirseklerini 90 derece açıyla bük, parmakların tavana doğru baksın. Yavaşça kollarını duvarda yukarı doğru kaydır ve sonra başlangıç pozisyonuna getir.
Front-Facing Wall Slide with Backward Reach Ayaklarını kalça genişliğinde açarak, yüzün duvara dönük olacak şekilde ayakta dur. Ayak uçların duvardan 15 santim uzakta olmalı. Ön kollarını (dirsekle bilek arası) omuz genişliğinde duvara daya, parmakların tavana doğru baksın. Kolların dümdüz olana dek avuç içlerini duvarda yukarı doğru kaydır. Sonra dirseklerin kulak hizana gelinceye kadar kollarını duvardan çek. Aynı anda kürek kemiklerini de birbirine doğru it. Kollarını yine duvara yasla ve alçaltarak başlangıç pozisyonuna dön.
Bird Dog Yere çömel, ellerini ve bacaklarını kalça genişliğinde açıp dördünü birden yere koy. Sağ kolunu öne doğru, sol bacağını geriye doğru uzat. Kalçan ve omuzların yere paralel durmalı. Hareketi sadece bu iki bölgeden destek alarak (omurgandan değil) yaptığına emin ol. Bu pozisyonda dur, sonra yavaşça başlangıç pozisyonuna dön. Sol kolun ve sağ bacağın ile tekrarla.
İmplantlar olduğunda göğüs kanseri teşhisi koymak zorlaşır mı?
Evet. İmplantlar muayene sırasında küçük tümörlerin fark edilmesini engelleyebilir. Malan, aynı zamanda mamogram ile görüntü alınmasını da zora sokabileceğini söylüyor.
Kilo vermek istiyorum ancak göğüslerimden değil. Bu mümkün mü?
İdeal bir dünyada evet. Ancak realitede hayır. Salasche, “Göğüslerin büyük kısmı yağdır. Kilo vermek yağ kaybetmek anlamına geliyorsa gerisini sen düşün. Acı ama gerçek; zayıflamaya başlayınca göğüsler ilk küçülen yerdir” diyor. Fakat bisiklete binmek yerine koltuğa uzanmayı tercih etmeden önce şunu da bilmelisin: Beden sistemli bir şekilde yağlanır ve yağ kaybeder. Dolayısıyla genel vücut orantın aynı kalır ve dışardan birinin bunu fark etmesi o kadar kolay olmaz.

Derleyen: Tuğçe Tekmen

BENZER YAZILAR