TUHAF MI HİSSEDİYORSUN?

Bilinen çözümler (sabun, su gibi) vücut kokunla veya ejderha nefesinle baş edemiyor mu? O zaman daha etkili silahlar kullanmanın zamanı gelmiş demektir.

Koku önemli bazı sağlık sorunlarının belirtisi olabilir. İşte ferahlamanın yolları:

Kötü nefes: American Dental Hygienists Association başkanı Katie L. Dawson’ın önerisi: Dişini fırçaladığında veya ağzını çalkaladığında bir dil kazıma aletiyle (eczanelerde bulunabilen) veya keskin olmayan bir bıçakla nazikçe üst tabakayı alman. Eğer bunu yaptıysan ve koku bir haftadır geçmediyse doktorunla görüşebilirsin. Belki antibiyotiğe veya enfeksiyonu bitirmek için derin bir temizliğe ihtiyacın vardır. Dawson’a göre ağızdaki tatlı koku diyabetin semptomu olabilir. Eğer düşük karbonhidratlı bir diyet uyguluyorsan, yağların içerde yanıyor olması da kötü koku yapar. Yanında şekersiz nane bulundurabilirsin veya biraz patates yemeyi dene.

Beden kokusu: St. Louis Üniversitesi Dermatoloji Profesörü Doktor Dee Anna Glaster “Reçeteli satılan, mikroplara karşı bir deodorant (Drysol gibi) kullanarak o bölgedeki bakterileri yok edebilirsin” diyor. Kötü kokulu ter metabolizmadaki bir bozukluğu gösteriyor olabilir. Bedenindeki proteinlerin işlemden geçirilmesi zor geliyor olabilir. Bir doktorla görüşerek aldığın besinlerin üzerinde bazı değişiklikler yapabilirsiniz.

Vajinal koku: Kokuyu analiz etmek için kendini zorlamalısın. Balık gibi bir koku varsa antibiyotik gerektiren vajina iltihabı olabilir” diyor Doktor Adelaide Nardone. Keskin bir koku varsa mantardan dolayı olabilir. Doktorunun tavsiye edeceği bir antifungal ilaç kullanabilirsin. Bunların dışında koku, ölü doku (bayatlamış et düşün) gibi kokuyorsa, cerrahi bir operasyondan veya unutulmuş bir tampondan dolayı olmuş olabilir. O yüzden ağrın veya ateşin varsa doktora gitmelisin. Veya tamponu çıkarıp iyileşmesini de bekleyebilirsin.

Kokan ayak: İçeriğinde alüminyum klorhidrat bulunan ve roll şeklinde kullanılan ayak tabanı deodorantlarından kullanabilirsin. “Hâlâ kokuyorsa doktorundan reçeteli satılan bir koku giderici için yardım almalısın” diyor Chicago Marathon pediatri servisinden Stephen Weinberg. En kötü ihtimal bakteriyel bir enfeksiyon olan keratozis birikimi olmuştur. Onun için konuyla ilgili bir antibiyotik almalısın.

BENZER YAZILAR