Şeker İsteğini Anında Yok Edin

3. kurabiyenizi yemeden önce bu basit numarayı deneyin.

Tatlı krizlerini bir yürüyüşe yollayın: Avustralya’da gerçekleştirilen araştırmaya göre tempolu bir yürüyüş tatlı isteğini ortadan kaldırabiliyor.

Araştırmanın katılımcılarına ya 15 dakika boyunca oturmaları ya da dolanmaları söyleniyor ve sonrasında ne kadar şeker yemek istedikleri söyleniyor. Ayaklarının üzerinde olan katılımcılar, oturup kalanlara kıyasla çok daha az şeker istiyorlar. Yürüyenler aynı zamanda yola çıkmadan önceye kıyasla, yürüyüş sonrasında daha az tatlı arzusu duyuyorlar.

Araştırmanın katılımcılarının hepsi kilolu insanlardan seçilmiş fakat 2009’da gerçekleştirilen benzer bir araştırma aynı sonuçların normal kilolardaki insanlar için de geçerli olduğunu gösteriyor.

Peki nasıl oluyor?: Araştırmacılara göre fiziksel aktivite stresi azaltır. Stres de fazla yeme isteğinin başlıca faktörlerindendir. Ayrıca araştırmanın yürütücülerinden, University of Innsbruck’da Spor ve Egzersiz psikolojisi konusunda çalışan Prof. Dr. Martin Kopp yürüyüşlerin isteğinizi tetikleyen faktörlerden de uzaklaşmanızı sağlayabildiğini söylüyor. Örneğin konferans masasındaki bedava kurabiyeler ya da tıka basa dolu bir buzdolabı gibi.

Yani Kopp’a göre tatlı krizlerini ötelemek için ayağa kalkmak yeterli. Kopp’un tavsiyesi şu: “Altıncı kattaki iş arkadaşınıza mail atmak yerine yürüyerek gidin.”

BENZER YAZILAR