BIRAKTIĞIN YERE DÖN

Uzun bir ara verdiğiniz spora yeni yılla birlikte kaldığınız yerden devam etmek istiyorsanız, bu antrenman programıyla üzerinizdeki ölü toprağını atabilir ve kaybettiklerinizi geri kazanabilirsiniz.

Onlarca antrenmanın ardından performansınız zirveye doğru yol alırken, herhangi bir nedenle spora ara vermek, büyük bir kuvvet kaybını ve hayal kırıklığını da beraberinde getirir. Ancak doğru antrenman programıyla, bu kaybı kısa süre içerisinde başarıya dönüştürmeniz de mümkün. Sadece birkaç hafta içinde kuvvetinizi eski düzeyine geri getirmenin ve spora ara vermeye başladığınız gündeki ağırlıklara geri dönmenin mümkün olduğunu söyleyen kişisel egzersiz danışmanı Çağdaş Cemre Kılıç, “Hareketlerde uzun süreli duraklamalar yaparak kaslardaki gerilme süresini artırabilir ve bu sayede eski kuvvetinize kısa zamanda kavuşabilirsiniz” diyor. Bileşik hareketlerle farklı kas gruplarını aynı anda harekete geçirmenin metabolizmanızı hızlandıracağını da ilave eden Kılıç, “Böylelikle bir yandan eski kuvvetinizi kazanırken diğer yandan da kas kütlenizi artırmaya ve yağ kütlenizi azaltmaya hemen başlayabilirsiniz” diyor.

TALİMATLAR Hareketleri belirtilen sırayla ve istasyon çalışması şeklinde yapın. Bitirdikten sonra mümkün olduğunca az dinlenin ve bir sonraki egzersize geçin. Toplamda 3 tur yapın. Antrenman programını üç hafta boyunca haftada üç kez uygulayarak eski kuvvetinize kavuşabilirsiniz. Antrenman yaptığınız günden sonraki gün dinlenmeyi unutmayın.

BENZER YAZILAR