Koşu Sırasında Su Tüketimi Nasıl Olmalı?

Koşu sırasında su tüketimini doğru ayarlamak, performansınızı en üst seviyelere çıkaracak. 

SU

Tam tersi de geçerli. Yani, su tüketimini doğru ayarlayamadığınız zaman koşu antrenmanlarından alacağınız verim bir anda dibe vurabilir. Koşu performansınızı korumanın ve antrenman verimliliğini artırmanız için bu 7 maddeye dikkat etmelisiniz.

  • Koşuya başlamadan önce su tüketimine dikkat etmeye başlamanız gerekiyor. Her gün yeterli miktarda su içmek, hücrelerinizin susuz kalmasını önleyecektir. Buna bağlı olarak koşularınızda da susuzluk sorunu ile karşılaşmaz; yorgunluktan ve yüksek kalp ritminden korunursunuz.

İlginizi çekebilir: Sürekli Susuz Hissetmenizin 7 Nedeni 

  • Eğer antrenman süreniz bir saat ya da daha kısa olacaksa, nem ve hava sıcaklığı yüksek olmadığı takdirde yanınızda su şişesi ile koşmanıza gerek olmayabilir. Koşudan önce yeterli miktarda su tükettiğinizden emin olursanız, su şişenizi evde bırakabilirsiniz. Eğer bu süre susamanıza yetiyorsa, tabii ki su şişenizi beraberinde getirmeniz gerekecek. 
  • Uzun süreli koşularda sıvı alımı olmazsa olmazdır. Ama ter ile kaybettiğiniz kadar su içmenize de gerek olmadığı bilmelisiniz. Vücudunuzun yolladığı sinyalleri dinlemelisiniz. Bu yolla ihtiyacınız olan miktarda su içeceğinizden emin olabilirsiniz. 

İlginizi çekebilir: Su İçseniz Yarar 

  • Bir saatten uzun bir koşu antrenmanı yapacaksanız, kesinlikle kafanızda bir su planı olmalı. Su şişenizi yanınızda taşımaktan bıktınız mı? O zaman su şişenizi antrenmana başlamadan önce koşu rotanızda bir yere koyabilirsiniz. Belirli aralıklarla su şişenize denk geldiğinizde su içebilirsiniz. 
  • Eğer yarış koşacaksanız ve yarış başlarken tuvalet derdiyle uğraşmak istemiyorsanız, sabah sadece yarım litre civarı su içmelisiniz. 
  • Dışarıda sıcak havanın altında 1 saati aşkın süredir koşuyorsanız, su yerine bir sporcu içeceği tercih edebilirsiniz. Bu içeceklerde bulunan elektrolitler size daha fazla enerji verecektir. Fakat bu içeceklerin şekerli olmadıklarından emin olmalısınız. 
  • Koşu antrenmanınızı tamamladıktan sonra su içmeyi unutmayın. Gün boyunca da su içmeye devam etmelisiniz. 

BENZER YAZILAR