Koşudan Sonra Yemek Konusunda Yapılan 7 Büyük Hata

Her koşunuzdan sonra enerji deponuzu doldurmaya gerçekten ihtiyaç duyuyor musunuz?

Spor beslenme endüstrisi, kesinlikle patlıyor.  Karşımıza internet sitelerinde ve forumlarda karşınıza enerji içecekleri çıkıyor. Bu mecraların, ”Bir egzersiz sonrasında almanız gereken yakıtlar” ve “vücudunuzu şarj etmenize yardımcı olan yiyecek ve içecekler” reklamlarıyla dolu olması sürpriz değil.

Spor hekimliği alanında uzmanlaşmış Philadelphialı doktor Rob Danoff, “Bu ürünleri kullanmanın da yeri ve zamanı olsa da, her antrenman sonrasında hemen atıştırmayı ve yemeyi gerektirmiyor,” diyor.

Danoff’a insanlar, “Egzersiz sonrası yeniden enerji almalı mıyım?” diye sorduklarında, genellikle aldıkları yanıt “Hayır,” oluyor. Özellikle de yoga dersi veya kısa bir koşu gibi hafif antrenmanlar yapıldığında, vücudunuzun pek fazla enerji takviyesine ihtiyacı olmaz.

“Sabahları kahvaltıdan önce egzersiz yaptıysanız, elbette bir şeyler yemeniz gerek” diyor ve ekliyor: “Ancak son dört ila altı saat arasında yemek yediyseniz, orta tempolu veya hafif bir antrenmandan sonra gerçekten yemeye ihtiyacınız yok.”

“Ve yüksek kalorili  içecekler ve barlar söz konusu olduğunda, egzersiz kazanımlarını sabote etmek, onları desteklemekten daha olasıdır,” diyor Danoff, “Bir saat veya daha fazla yoğun egzersiz yaptıktan sonra bunları tüketmek yararlı olabilir; fakat çoğumuz için,  kereviz ya da bir muz ve biraz su işe yarar.”

Egzersiz sonrası yeme konusunda başka hangi hataları yaptığınızı öğrenmek için, okumaya devam edebilirsiniz.

BENZER YAZILAR