Elena Goodall’un İlham Verici Hikayesi

40 yaşına gelmeden ölürsün’  Gerçekleri tüm çıplaklığıyla yansıtan bu cümle kulağa her ne kadar korkutucu gelse de,  29 yaşındaki Elena Goodall için büyük bir değişimin başlangıcı olmuş. 

Avustralya’da yaşayan Elena Goodall, bir süre önce 184 kiloydu. Şeker hastalığı ile mücadele eden ve uyku apnesi teşhisi konulan Goodnall’a doktorları böyle yaşamaya devam ederse ömrünün az olacağını söyledi.  Genç kadın, sağlığının iyileşmesi için büyük bir adım atarak yaşam tarzını değiştirme kararı aldı ve uyguladığı  diyet sonucunda 115 kilo verdi.

Zaman zaman hepimiz ‘fast food’ yiyoruz. Ancak Goodall, eskiden bir öğünde üç öğünlük kalori aldığını ve sürekli bu tarz besinler tükettiğini söylüyor. “Bir oturuşta en büyük boy menü değildi yediğim… 3 büyük menü yiyip yanında bir de ekstra patates kızartması alıyordum. Gerçekten kendimi durduramıyordum. Bu bir bağımlılıktı.”

Kendisi için değişim çanları çalıyordu. O da, hazır gıda restoranlarını hayatından çıkararak ve ciddi bir diyet uygulayarak fazla kilolarından kurtuldu.  Sağlıklı beslenmeye önem vererek ve önceki hayatındaki alışkanlıklarından vazgeçerek yepyeni bir vücuda kavuştu.

Şimdi kahvaltıda yeşil smoothie, atıştırmalık olarak mısır, öğle yemeği olarak haşlanmış yumurta ve çiğ sebze, akşam yemeği olarak da tütsülenmiş somon ve salata tercih ediyor. Çeşitli spor müsabakalarına da katılan Goodall, 1,9 km yüzme, 90 km bisiklet sürüşü ve 21,1 km koşudan oluşan Cairns Ironman yarışını altı saat 45 dakikada tamamladı. Aralık ayında tam anlamıyla bir ‘Ironman’ olmayı başarmak istiyor.

Verdiği radikal kararlarla hayatını değiştiren Goodall, bu yolculuğunu Instagram ve Facebook hesaplarından ve EllesJourney adlı blog’undan paylaşıyor. Kendisinin hesaplarını incelediğinizde tüketmeyi tercih ettiği sağlıklı yiyeceklere, bisiklet ve yüzme maceralarına rastlayabilirsiniz.

https://www.instagram.com/p/BXXiqshAJ0D/

 

 

BENZER YAZILAR