Daha Az Kalori, Daha Çok Doygunluk

‘Hayalet diyet’ gerçeğini keşfedin. 

American Journal of Clinic Nutrition’da “Boş kaloriler ve sahte doygunluk” başlıklı araştırmanın yayınlamasının ardından kısa bir süre sonra, ‘hayalet diyet’ internete damgasını vurdu. Yapılan çalışmada araştırmacılar bir milkshake’in viskozitesini veya yoğunluğunu artırarak insanları daha az kalori ile doyurmanın mümkün olduğunu buldu. Yalnızca 100 kalori içeren yoğun  bir milkshake, katılımcıları 500 kalorilik daha seyreltik bir shake’e göre daha fazla doyuruyor.

Vücudunuzu kandırarak doymuş hissetmenin tek yolu, daha yoğun gıdalar tüketmekten geçmiyor. Denenmiş ve başarıya ulaşmış diğer birkaç yolu daha kullanabilirsiniz:

1/ ÇORBA YAPIN

Pensilvanya Eyalet Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre kadınlar, tavuk veya pirinci çorbayla tüketerek 100 kalori daha az alıyor.

2/ HAVA KATIN

Patlamış mısır veya pirinç kekleri gibi atıştırmalıklar, sizi daha çok doyurabilir. Yapılan bir çalışmada, kıtır peynirli atıştırmalıklar yerine bu alternatifleri tercih eden kişiler hacim olarak yüzde 75 daha fazla gıda tüketmelerine rağmen yüzde 20 daha az kalori alıyor. Örneğin, patlamış mısırı tuz yerine baharatlar ile zenginleştirirseniz, sağlıklı ve tok tutan bir atıştırmalık yaratmış olursunuz.

3/ LİFLE DOYUN

Lifler de çok fazla kalori harcamadan midenizi doldurabilir. Su oranı yüksek olan meyve ve sebzeler de lif açısından oldukça zengin kaynaklardır ve sizi tok hissettirirler.

 

 

BENZER YAZILAR