Telefonlar Hakkındaki Gerçek Ne?

Akıllı telefonların sizin için kötü olduğunu mu düşünüyorsunuz? Belli ki kendiniz için son güncellemeyi indirmemişsiniz. Okuyun ve bir akıllı telefonun sizi nasıl daha güçlü yapacağını görün. 

Şu anda yeryüzündeki mobil telefon sayısı insan sayısından fazla ve “teknofobikler” telefon bağımlılığının bizi daha şişman, daha yalnız ve daha mutsuz yapacağı konusunda karara çoktan vardılar. Bir erkek günde ortalama 90 dakikasını telefonuna ayırıyor ve birçok bilim insanı bunun vücudumuz için zararlı olduğunu iddia ediyor. Kent State Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada, ekran bağımlılarının fitness seviyelerinin daha düşük olduğu ve sportif aktivitelerden daha az keyif aldıkları ortaya kondu. Bununla birlikte cep telefonları, uyku sorunları ve kilo alma konusunda her zaman en büyük şüpheliler arasında. Ekran ışığına maruz kalmanın, uyku hormonu melatonin seviyesini ve ghrelin ile leptin gibi açlık hissiyle ilişkili hormonların dengesini bozduğuna inanılıyor.

Hepsi bu da değil. Telefonlar mental sağlık konusunda da sıkça zararlı olarak gösteriliyor. . Illinois Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada, her saniye telefonuna bağlı yaşayan insanların anksiyete ve depresyona daha meyilli olduğu ortaya çıkarken, Çin’de yapılan bir başka araştırmada, yalnızlıkla telefon bağımlılığı arasında pozitif bir bağlantı saptanmış.

Ancak bütün bunlara rağmen mobil cihazlara bakışımızın bir güncellemeden geçmesi gerektiği kesin. Doğru kullanıldığı takdirde telefonunuz sizi daha fit, daha sağlıklı ve daha mutlu da yapabilir.

Fitness’tan başlayalım. Amatör olarak spor yapanların yüzde 82’si fitness teknolojilerini ve uygulamalarını kullanıyor. Yüzde 75’i bu teknolojilerle daha az değil, aksine daha çok antrenman yaptığını söylüyor. Kalori tüketimini ve yakımını takip eden ve sürekli yeni antrenmanlar sunan uygulamalar bu konuda en büyük krediyi hak edenler. Bununla birlikte, antrenmanı oyunlaştıran ve daha sıkı çalışmamız için bizi motive eden, bunu başka insanlarla paylaşmamızı sağlayan uygulamalar da işin mental kısmında önemli bir destek sağlıyor. 

BENZER YAZILAR