Telefon Koşuyu Sabote mi Ediyor?

Çoğu koşucu çalışırken müzik dinleyebilmek için telefonunu koluna takar. Eğer koşu formuna dikkat ediyorsanız bu iyi bir fikir değil. 

Bir daha böyle koşan birini görürseniz dikkatli bakın. Eğer telefonu sol kolunda ve dirseğin üzerindeyse sağ eli ve kolunun normal sallanırken sol kolunun taşıdığı ilave ağırlık yüzünden fazladan sallandığını görebilirsiniz.

Böyle koşup bunun sizi hiç etkilemediğini düşünebilirsiniz ama daha fazla sallanan kolu vücudun başka bir bölgesiyle dengelemek zorunda kalırsınız. Belki yan yana hareketi daha fazla yaparsınız belki de iliotibial bandınız gerginleşir.

Koşarken müzik dinlemek kötüdür demiyoruz. Ama bunu tekniğinizi etkilemeden yapmanın yolları var. Mesela kablosuz mp3çaları bilek bandına takabilirsiniz.

Ayrıca telefonsuz koşmak her şeyi geride bırakıp zihninizi toparlamanızı sağlayacağından hoşunuza da gidebilir.

Kalçanızın hemen üzerinde arkada ve ortada taşıyacağınız ve içinde fazla bir ağırlık olmayan küçük bir çanta tekniğinize fazla zarar vermez. Sürekli sallanıp sizi devamlı düzeltmek zorunda bırakmaması için sıkı bağladığınızdan emin olun. Ayrıca, yakıt kemerleri de tekniğinizi fazla etkilememeli.

BENZER YAZILAR