60 Saniyede Kalbinizin ve Akciğerlerinizin Dayanıklılığını Artırın

Soru: 3 x 20 nedir?  Cevap: Daha uzun ve sağlıklı hayata giden kestirmenin şifresi

Vitamin ve mineral takviyelerinin ardındaki bilim her geçen gün gelişmekteyken, hayatın bir sprint değil maraton olduğu sözü her zamankinden daha çok geçerli. Aktif yaşam süresi beklentimiz yüz yılın biraz altına kadar uzamış durumda. Öte yandan modern hayatın hızlı temposu, bu uzun yaşamı refah içinde yaşamaya zaman bırakmıyor. Bu gerçekten yola çıkan bir araştırma, yüksek yoğunluklu interval antrenmanların refaha uzanan bir kestirme yol olduğunu ortaya koydu.

Kanada’da yer alan McMaster Üniversitesi’nden spor bilimcilerine göre, tüm gücünüzle 20 saniyelik üç sprint atmak bile, kardiyorespiratuvar sisteminizi düşük
yoğunluklu 50 dakikalık bir antrenman kadar geliştiriyor. Aynı zamanda yapılan çalışmalarda tüm gücüyle koşan kişilerin metabolizmalarının ve iskelet kaslarının güçlendiği de görüldü.

Haftada üç kez yapacağınız bu sprint egzersizi antrenman sürenizi beş kata kadar kısaltmasına karşın, oksijen alımınızı rekor seviyede artırıyor. Yani hızla forma girip geç ölmek istiyorsanız, finişe giden yolda zafer için sprintler atın.

BENZER YAZILAR