Koşu Arkadaşınız Kabusunuz Olmasın!

Sinir bozucu koşu arkadaşıyla iyi geçinmek, sandığınız kadar zor değil!

Okurumuz Dave soruyor: Koşu panterim her koşudan önce şikayet ediyor. Sabahları buluşuyoruz; arabasından iner inmez bahaneler üretmeye başlıyor. Bahaneleri iyi uyuyamamasından tutun da; sırt ağrısına, iş yerinde geçirdiği kötü bir haftaya, günün belirli saatlerine çeşitlilik gösteriyor. Bu başlangıç, negatiflikler ile sürüyor. Bunun üstesinden nasıl gelirim?

En iyi savunma hücumdur; bu nedenle koşu ortağınız koşuşunuza devam edememesi için  kendini ve sizi kötü bir performans için hazırlayabilir.

Olumsuz konuşma, genellikle bir endişe biçimi. Zira koşucular, iyi performans sergilememelerine karşı bu taktiği savunma mekanizması olarak kullanmaya meyillidir. Bir yarıştan önce daha sık olur, fakat tabii ki bir egzersizden önce de gerçekleşebilir.

Sebeplerinden bağımsız olarak; olumsuz konuşmak, doğrusunu söylemek gerekirse keyif kaçırıcı bir şey.  Kasıtlı olsun ya da olmasın, aşırı yapıldığında herkesin modunu düşürebilir. Dahası, negatif konuşma performansınıza zarar verebilirken, kendinizle yaptığınız pozitif bir içsel konuşma performansınızı artırabilir. Bir koşuda performans göstermeniz nasıl sadece fiziksel uygunluğunuza bağlı değilse; daha iyi bir yaklaşım da, iyi bir sonuç çıkarmak için pozitif konuşmaktır. 

BENZER YAZILAR