Doğru Ayakkabı Seçimi

Doğru ayakkabı seçiminin püf noktalarını öğrenin.

Koşarken dikkat etmeniz noktalardan en önemlisi de ayakkabı konusunda doğru bir seçim yaptığınızdan emin olmak. Zira siz de ayağınızı vuran ve rahatsızlık hissi yaratan bir ayakkabıyla koşmak istemezsiniz. Bu önerilerimizle ayaklarınız sizden minnettar kalacak.

1/ İlk Şart Uygunluk

Modelin tasarımından ziyade ayağınızın yapısına, koşu formunuza ve antrenmanlarınızla olan uyumuna dikkat edin. Spor ayakkabısı üzerine uzmanlaşan mağazalardan yardım alabilirsiniz.

2/ Akşam Deneyin

Ayaklar gün içinde ve koşarken şişer. Parmaklarınızın rahat edeceğinden emin olmak için ayakkabı almaya akşam gidin.

3/ Doğru Numarayı Alın

Her markanın ve modelin kendine has bir kalıbı vardır. Hep aynı markayı giyiyor olsanız bile, her yeni model ayağınıza farklı uyum sağlar. Alternatiflere daima açık olun.

4/ Koşu Çorabıyla Deneyin

Ayakkabı alırken günlük çorabınızla denemeyin; yanınızda daima bir çift koşu çorabı bulundurun.

5/ Koşun

Ayakta durarak veya yürüyerek, ihtiyacınızı karşılayıp karşılayamayacağınızı anlayamazsınız. Emin olmak için denediğiniz ayakkabılarla mutlaka koşun.

Panonuza Not Düşün: Gün içinde de ayak sağlığınıza uygun şeyler giyin. İş yerinde klasik ayakkabı veya topuklu ayakkabı giymenin, koşu performansını etkilemediğini sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Yapılan bir araştırma, 5 mm’lik bir topuğun dahi kalf kaslarını kısaltıp Aşil tendonlarını sertleştirdiğini, böyleylikle sakatlığa daha meyilli hale geldiklerini ortaya koydu.

BENZER YAZILAR