Yaşsız Kadın Joan Benoit Samuelson ile Tanışın!

60 yaşından büyük kadınlardan hiçbiri, bir maraton için bu kadar heyecanlı olmamıştı.

Joan Benoit Samuelson, 16 Mayıs’ta 60. yaşını kutladı, ki bu onu yeni bir yaş grubuna sokuyor ve yeni hedefleri için bir başka kilometre taşı hediye ediyor:  Kendisi bu altmışıncı yaşında sub 3 maratonunda yarışacak ilk kadın olmak istiyor.

Samuelson, son on yılda spordan ve yarışlardan hiç uzak kalmadı.  53 yaşındayken 2:47:50 olarak bitirdiği koşu, hala bir rekor olarak kabul ediliyor. Zaten 55 yaşındayken de 55-59 yaş grubu dünya rekorunu kırmıştı. Anlayacağınız kendisi adeta yaşsız bir kadın olarak çok başarılı!

İmza attığı bu başarılara rağmen, oldukça alçakgönüllü olmaya özen gösteren bu muhteşem kadın; şimdi kendine yeni bir hedef koydu. 60-64 yaş grubu için dünya rekoru, Yeni Zelanda’nın güçlü atleti Bernie Portenski tarafından 2010 yılında 3:01:30 olarak kırılmıştı. Samuelson da, 8 Ekim’de gerçekleşecek Chicago Maratonu’nda Şubat ayında kanserden ölen Portenski’nin yerini almayı düşünüyor.

Samuelson, 1984’te düzenlenen kadın olimpiyatlarında ilk altın madalyanın sahibi olarak biliniyor. 1983 yılında Boston’da 2:22:43, ardından iki yıl sonra da Chicago’da 2:21:21 olarak tamamladığı maratonla Amerikan rekorunu kırdığını da belirtelim. Zira 1985’te kırdığı bu rekor, hala Amerika’nın “all time list” inde dördüncü sırada.

BENZER YAZILAR