15 Gün Boyunca Her Gün 30 Burpee Yaptı

Siz de deneyin: 2 hafta boyunca her gün 3 setten 10’ar burpee yapın.

Untitled-1

Denemeye hazır olun: runnersworld.com‘dan Danielle Zickl, 2 hafta boyunca her gün 30 kez burpee yaptı ve nelerin değiştiğini anlattı.

Danielle Zickl, bir arkadaşıyla birlikte CrossFit’e heves etmiş ve başlangıç dersine katılmış. Antrenman sırasında en beğendiği hareket ise burpee olmuş. Her ne kadar burpee hareketi herkesin hoşuna gitmese de, Danielle bu hareketi günlük rutinine dahil etmeye karar vermiş. Bununla da yetinmemiş, burpee tarihi üzerine de bir dizi araştırmada bulunmuş.

Hareketin mucidi Royal H. Burpee adıhnda bir adam. 1939 yılında bulduğu burpee hareketi ile bir insanın fiziksel fitness seviyesini belirlemeyi hedeflemiş. Hareketin ilk versiyonunda ne ortasında şınav ne de sonunda zıplama varmış.

Danielle, ilk olarak formunun düzgün olup olmadığından emin olmak istemiş. 1930’lardan kalma versiyonu bir kenara bırakıp, modern burpee yapmaya karar vermiş.

Hareketin nasıl yapılacağı hakkında bir dizi araştırmanın ardından, işin doğrusunu öğrenmiş ve kişisel deneyini yapmaya başlamış.

Şimdi sözü Dainelle’in tecrübelerine bırakalım:

BENZER YAZILAR