Baş Ağrınızın Normal Olmadığının 7 İşareti

Bu nedenler, ortada baş ağrısından daha ciddi bir sorunun olduğunu işaret ediyor olabilir.

Untitled-1

Tıpkı ağrılı her rahatsızlıkta olduğu gibi, baş ağrılarını da sınıflandırmak zor olabilir. Kimi insan baş ağrısını korkunç olarak nitelerken, kimisi baş ağrısını hafif seviyelerde tecrübe eder.

Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Los Angeles Tıp Merkezi’nden Dr. Mark Morocco, genel olarak konuşulacak olursa, eğer baş ağrısı durumunda değişimler meydana geliyorsa doktora görünülmesi gerektiğini söylüyor. Yani, eğer geçmişte baş ağrısı problemi yaşamamış olmanıza rağmen yakın zamanda baş ağrıları çekiyorsanız, doktorunuzu bu durumdan haberdar etmeniz gerekiyor. Ya da halihazırdaki migren ağrılarınız aniden şiddetle artıyorsa, bu da doktorunuzu bilgilendirmeniz gereken bir konu olarak karşınıza çıkıyor.

Hemen paniklemeyin: Baş ağrısı sorununda meydana gelen değişimler, ortada illa hayati bir tehlike olduğunu göstermez.

Dr. Morocco, “İnsanlar her zaman beyin tümörlerinden şüpheleniyorlar. Fakat baş ağrıları, uzmanların tümörden şüphelendiği semptomlar arasında pek de bulunmuyor.” diyor.

Her ne kadar baş ağrısı beyin tümörü ile direkt ilişkilendirilmese de, baş ağrıları birçok ciddi sağlık sorununun habercisi olabilir. İşte baş ağrısı konusunda dikkat etmeniz gereken durumlar:

BENZER YAZILAR