Göz Altı Morluklarından Kurtulmanın Yolu

Panda gibi dolaşmamanız için elimizden geleni yapıyoruz.

Untitled-1

Göz altı morarması (ya da kararması) birçok nedenden kaynaklanabilir. Bunlar arasında stres, uyku yoksunluğu ve susuz kalmak gibi, göz altı derisinin hemen altında bulunan kan damarlarının genişlemesine neden olan birçok etken sıralanabilir.

Dahası, göz altı morlukları kalıtımsal da olabilir.

Göz altı morluklarının başlıca nedeni, bölgedeki derinin oldukça ince olmasıdır. Bölgedeki deri zamanla esnekliğini kaybedebilir ve böylece damarlar, renk değişiminde daha fazla rol oynar hale gelebilir.

Ne yapmalı?

İşin doğrusunu söylemek gerekirse bu sorundan kalıcı şekilde kurtulmak pek de kolay değil.  Bol su içmek, sağlam bir uyku ya da göz kremleri, size geçici çözümler sunacaktır.

Ama yine de durumu kabul edip göz altı morluklarını ışığı yansıtan partüküller içeren kremler kullanarak kamufle etmek işe yarayabilir. Bir nebze metroseksüel olmak sizi korkutabilir; fakat oldukça etkili olduğunu bilmelisiniz. Bir miktar krem uygulayın ve cildiniz tarafından emilmesini bekleyin.

Soğuk kompres nedir?

Çoğu insan, soğuk kompres uygulamasının kan damarları konusunda işe yaradığını söylüyor. Doğru, bu yöntem gerçekten de işe yarıyor. Fakat etkileri uzun sürmüyor. Bu yöntemden faydalanmayın demiyoruz; fakat göz altı morluklarından kurtulacağım diye gözlerinizi 5 dakika boyunca buzlu suya da emanet etmeyin. İşe yaramayacaktır.

BENZER YAZILAR